Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin yliopiston Keskustakampuksen kirjaston arkkitehtuurikilpailun voitti ”Avaus”

Helsingin yliopiston Keskustakampuksen kirjaston arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu ”Avaus”-niminen ehdotus. Voittoehdotuksen suunnittelusta vastasivat arkkitehdit Jussi Kalliopuska ja Vesa Oiva Anttinen Oiva arkkitehdit Oy:stä avustajinaan arkkitehdit Selina Anttinen ja Antti Lehto. Rakenneteknisenä asiantuntijana voittoteoksessa oli DI Sami Lampinen WSP Finland Oy:stä ja LVI-asiantuntijana DI Aila Puusaari Pöyry Building Services Oy:stä.

Helsingin yliopiston Keskustakampuksen kirjaston arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu "Avaus"-niminen ehdotus. Voittoehdotuksen suunnittelusta vastasivat arkkitehdit Jussi Kalliopuska ja Vesa Oiva Anttinen Oiva arkkitehdit Oy:stä avustajinaan arkkitehdit Selina Anttinen ja Antti Lehto. Rakenneteknisenä asiantuntijana voittoteoksessa oli DI Sami Lampinen WSP Finland Oy:stä ja LVI-asiantuntijana DI Aila Puusaari Pöyry Building Services Oy:stä.

image

Yhdessä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa järjestetyn kilpailun valitsijaraadin mielestä ”Avaus” on kaupunkikuvassa samanaikaisesti rohkea, persoonallinen ja paikkaan sitoutuva. Keskustakampuksen kirjasto esittäytyy Helsingin keskustassa merkittävänä julkisena rakennuksena, jolla on vahva identiteetti. Sisätiloissaan se luo toimivan, persoonallisen ja tätä aikaa edustavan kirjastomaailman.

Toisen palkinnon kilpailussa vei Verstas Arkkitehdit Oy ja kolmannen palkinnon arkkitehti Sasu Marila avustajineen. Neljä kunniamainintaa saivat Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen – Komonen Oy, Arkkitehtitoimisto Olli Pekka Jokela Oy, arkkitehdit Matti Ponkala ja Jaakob Solla sekä Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy.  

Kaupungin ydinkeskustaan on nyt syntymässä Suomen suurin tieteellinen yliopistokirjastoyksikkö. Keskustakampuksen viisi tiedekuntakirjastoa sekä opiskelijakirjasto ja siihen liittyvä oppimiskeskus Aleksandria yhdistetään yhdeksi hallinnolliseksi toimintayksiköksi. Uusilla tilajärjestelyillä parannetaan palvelutasoa ja järkeistetään tilojen käyttöä. Kaisa-taloon siirtyvien kirjastojen ja yhteisten palveluiden nykytilojen määrä on noin 13 000 neliömetriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin yliopiston Keskustakampuksen kirjaston arkkitehtuurikilpailun voitti ”Avaus””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat