Tutkimus: Aurinkolämpö alentaa energiankulutusta kaukolämpöön yhdistettynä

Aurinkolämpöjärjestelmien toimivuutta on tutkittu kuluneen kesän ja kevään aikana Helsingin Eko-Viikissä, jossa aurinkolämpöä hyödynnetään yhdeksän kiinteistön käyttöveden lämmittämiseen ja lattialämmitykseen. Havaintojen perusteella aurinkolämpö yhdistettynä kaukolämpöön alentaa energiankulutusta. Käyttöongelmilta ei kuitenkaan vältytty.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

2 vastausta artikkeliin ”Tutkimus: Aurinkolämpö alentaa energiankulutusta kaukolämpöön yhdistettynä”

  1. Aurinkolämmön käyttö varmuudella alentaa kaukolämmön tarvetta. Kuitenkin huolestuttaa se, että Helsingissä on todella paljon kaukolämmön ja sähkön yhteistuotantoa. Jos kaukolämpökuorma pienenee, sähkö tuotetaan sitten jossakin muualla esim. kivihiililauhdevoimalaitoksessa. Tällöin energiaa ei säästy, koska yhteistuotantovoimalaitoksen hyötysuhde on 85-90 % ja kivihiililauhdevoimalaitoksen 35-45 %.

  2. CHP-voimalan sähköntuotantoa voidaan jonkin verran säätää tuottamaan enemmän sähköä(kun väliotot poistetaan)