Hartelan kauppakeskus Ristikon ensimmäinen vaihe avattu Konalassa

Entiseen Hartwallin logistiikkakeskukseen rakennettu kauppakeskus Ristikko on avannut ovensa yleisölle torstaina 1. lokakuuta Helsingin Konalassa. Ristikosta avattiin nyt sen ensimmäinen, lähipalveluihin keskittyvä vaihe, joka pitää sisällään 18 liikettä. Ristikon rakennuttaja ja urakoitsija on Rakennusosakeyhtiö Hartela, joka myös omistaa kauppakeskuksen.

Ristikon pääsuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Larkas & Laine Oy ja lvis-urakasta on vastannut Hartela Talotekniikka Oy. Ristikon kaupallisena ja teknisenä managerina toimii KJ-Kiinteistöjohto Oy.

Kauppakeskushankkeen kokonaislaajuus tulee olemaan valmiina noin 14 000 neliömetriä ja nykyisten palveluiden rinnalle tulee erikoisliikkeitä sekä liikuntapalveluita. Ylempien kerrosten jopa 18 metriä korkeat tilat mahdollistavat monenlaisia toimintoja kauppakeskukseen.

Kauppakeskus Ristikko on tärkeä osa suunnitelmaa, jossa aiemmin teollisena alueena tunnetusta Konalan alueesta on vahvistumassa palvelukeskittymä ja asuinalue. Aivan Ristikon viereen on jo nousemassa uusi Wallinmaan asuinalue ja muita uusia asuinaluehankkeita on vireillä muun muassa läheisissä Painiityssä ja Uusimäessä Espoon puolella. Uusien asuinalueiden valmistuttua Ristikon vaikutusalueella asuu yli 100 000 asukasta.

Kauppakeskuksen virallisen avaamisen suoritti Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Soininvaara.

Hannu Lättilä