Rakentamisen luottamus säilyi ennallaan helmikuussa

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuva rakentamisen luottamusindikaattori pysytteli ennallaan helmikuussa. Rakentamisen luottamusindikaattorin kausitasoitettu saldoluku oli helmikuussa -32, joka oli myös tammikuun lukema. Rakentamisen luottamus on edelleen tuntuvasti tavanomaista heikompaa, sillä pitkäaikainen keskiarvolukema on -5.

image

Rakennusyritykset luonnehtivat tilauskantaansa normaalia ohuemmaksi. Tilauskannan helmikuun saldoluku on -50, kun tammikuun lukema oli -46. Tilauskannan pitkän aikavälin keskiarvolukema on -13.

Rakennusalan lähikuukausien henkilöstöodotusten saldoluku kohosi helmikuussa -14:ään, kun se oli tammikuussa -18. Pitkän aikavälin keskiarvo on +2.

 

Suomen sijoitus EU-maiden vertailussa yhä puolivälin alapuolella

 

Rakennusalan luottamuksen EU-maiden vertailussa Suomen sijoitus jää edelleen hieman puolivälin alapuolelle. Suomi sijoittui kuluvan vuoden tammikuussa EU-maista 14:nneksi. Parhaat rakennusalan näkymät olivat Saksassa ja Itävallassa.

Hannu Lättilä

Vastaa