Kokeile kuukausi maksutta

Caverion sai kaksi urakkaa ulkomailta

Caverion toimittaa yli 5,5 miljoonan euron arvosta kiinteistötekniikkaa rakenteilla olevaan Aquis Plaza -kauppakeskukseen Saksan Aachenissa. Lisäksi yhtiö on allekirjoittanut 3,2 miljoonan euron arvoisen sopimuksen  talotekniikan kokonaistoimituksesta poliisiasemalle Norjan Arendalissa.

Aquis Plaza

Caverion toimittaa Aquis Plaza -kauppakeskukseen ilmanvaihto-, ilmastointi-, vesi- ja viemäröintijärjestelmät. Urakka kattaa projektin johtamisen ja toteutuksen. Caverion on jo aloittanut työt. Yhtiö sopi urakasta rakennusliike Ed. Züblin AG:n kanssa.

Aquis Plazan rakennuttajana on hampurilainen kiinteistökehittäjä  ECE. Kauppakeskuksen pinta-ala on noin 30 000 neliötä, ja sinne tulee noin 130 liikettä. Lisäksi kiinteistöön rakennetaan 33 asuntoa ja 600 neliötä toimistotilaa. Suunnitelmien mukaan uusi kauppakeskus avautuu syksyllä 2015.

Poliisiasemasta passiivitalo

Arendalin uuteen poliisiasemaan Caverion toimittaa lämmitys-, vesi- ja viemäröinti-, ilmanvaihto-, ilmastointi-, sähköistys- turvallisuus- ja automaatiojärjestelmät. Yhtiö asentaa kiinteistön kaikki tekniset järjestelmät, minkä lisäksi se vastaa suunnittelusta ja hankekehityksestä, projektin toteutuksesta sekä projektin johtamisesta.

Caverion toimii hankkeessa rakennusliike BRG:n aliurakoitsijana. Kiinteistökehittäjänä on Norjan valtion omistama yhtiö Statsbygg.

Kiinteistö rakennetaan passiivitalostandardien mukaan. Rakennuksesta tulee energian suhteen lähes omavarainen. Passiivitalojen energiantarve on yleensä noin neljäsosa perinteisten rakennusten tarpeesta. Caverion toimittaa Arendalin poliisiaseman kiinteistöön hydrauliset vesipumput ja kiertokytkimillä varustetut aggregaatit, jotka kierrättävät jopa 80 prosenttia lämmöstä.

Uuden poliisiaseman pinta-ala on 5 700 neliömetriä. Rakennukseen tulee muun muassa asiakaspalvelu- ja pidätystiloja, toimisto- ja kokoustiloja, ampumarata, kuntoilutiloja ja pukuhuoneita. Poliisin ajoneuvoille ja asiakkaille rakennetaan pysäköintipaikkoja. Hankkeen on määrä valmistua heinäkuussa 2016.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion sai kaksi urakkaa ulkomailta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat