Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Keskuskadun muutostyöt kävelykaduksi valmistuivat

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Keskuskadun rakentaminen kävelykaduksi Aleksanterinkadun ja Kaivokadun välillä on saatu valmiiksi. Remontissa kadun kunnallistekniikka sekä rakennekerrokset uusittiin kokonaan ja katu päällystettiin luonnonkivillä. Keskuskadun virallisia avajaisjuhlallisuuksia vietetään 28.–30. elokuuta.

Keskuskadulla on nyt koko pituudeltaan sulanapitojärjestelmä, joka helpottaa talvihoitoa ja parantaa jalankulun turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Se vähentää myös loskaisuutta ja liiketilojen siivoustarvetta. Myös katuvalaistus on uusittu.

Tehdyn remontin jälkeen Keskuskadun luonnonkivipintainen niin sanottu Penrose-kuviointi ulottuu Pohjoisesplanadilta Kaivokadulle asti. Kyseisessä kuvioinnissa vaihtelevan väriset ja kokoiset graniittilaatat muodostavat tähtimäisen mosaiikkikuvion. Penrose-kuvio kattaa lähes koko katualueen, mutta talojen reunustoille kivettiin parin metrin levyiset, neutraalimmat vyöhykkeet.

Keskuskadun muutostöistä vastasi Helsingin kaupungin rakennusvirasto, ja ne urakoi Lemminkäinen Infra Oy.

Kaivokadun ja Pohjoisesplanadin yhdistävä Keskuskatu on rakennettu alun perin 1920-luvulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Helsingin Keskuskadun muutostyöt kävelykaduksi valmistuivat”

  1. olihan se jo aikakin valmistua, onhan sitä moskovan toria rakennettu kohta 12-vuotta. Taas yksi tyhjä ja kolkko kävelykatu lisää.

  2. Juu, Kunnan hommia kesti vain ”ikuisuuden”!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat