Kokeile kuukausi maksutta

34 uutta Flirt-junaa lähijunaliikenteeseen pääkaupunkiseudulle

Helsingin seudun lähijunaliikenteeseen tilataan 34 uutta Flirt-junaa. Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy hallitus päätti käyttää Stadler Bussnang tekemän hankintasopimuksen toisen toimitusoption keskiviikkona pitämässään kokouksessa.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä liikennöi vuonna 2017 75 Flirt-junaa.

Junien määrä nousee vuonna 2017 yhteensä 75 junaan.

Aikaisemmin Flirt-junia on tilattu 41 ja niistä on lähijunaliikenteessä parhaillaan 38. Nykyiset uudet junat riittävät ensi kesänä alkavan Kehäradan liikenteeseen, jossa voidaan tunneliosuuksilla ajaa vain tiukat turvanormit täyttävillä uusilla junilla.

Flirtit ovat matkustajien suosikkeja, koska niihin on helppo nousta matalan lattian ansiosta ja ne ovat sisältä väljiä ja viihtyisiä. Uusiin juniin mahtuu myös noin 50 prosenttia enemmän matkustajia ja niillä pystytään liikennöimään luotettavammin ja nopeammin. Matkustusmukavuutta parantavat mys ilmastointi, esteettömyys ja matkustajainformaationäytöt.

Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy on perustettu hankkimaan ja omistamaan Helsingin seudun liikenteessä eli HSL:n liikenteessä tarvittava uusi junakalusto, sen kunnossapito ja rahoitus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “34 uutta Flirt-junaa lähijunaliikenteeseen pääkaupunkiseudulle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat