Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Kuntaliitto ja Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät ry (Kova) ovat valinneet Kovan uudeksi toiminnanjohtajaksi Jouni Parkkosen, 34. Hän aloittaa tehtävässä lokakuun 2014 alussa.

Jouni Parkkonen työskentelee tällä hetkellä opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun erityisavustajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa asuntoministerin erityisavustajana ympäristöministeriössä. Koulutukseltaan Parkkonen on tradenomi.

”Haluan olla luomassa Kovasta Suomen johtavaa kohtuuhintaisen asumisen asiantuntijaa ja vaikuttajaa. Aidosti kohtuuhintaisen asumisen edistämiselle on Suomessa ja asuntopolitiikassa paljon tarvetta ja tilaa”, Parkkonen toteaa.

Kova ry on Suomen yhdeksän suurimman kaupungin vuokrataloyhtiöiden (Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun, Jyväskylän, Lahden ja Kuopion) perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kohtuuhintaista vuokra-asumista ja kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotannollisia edellytyksiä sekä toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja yhteisten etujen valvojana.

Parkkonen työskentelee toiminnanjohtajana Kuntaliiton Alueet ja yhdyskunnat -yksikössä. ”Kuntaliiton ja Kovan yhteistyö on tärkeää, sillä molemmilla järjestöillä on yhteiset tavoitteet edistää kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen löytymistä ja kuntien roolia niiden varmistajina”, Kuntaliiton Alueet- ja yhdyskunnat -yksikön johtaja Leena Karessuo kommentoi valintaa.

”Olemme perustaneet Kovan, koska Suomesta puuttui taho, joka ajaisi nimenomaan kohtuuhintaisen vuokra-asumisen asiaa, Kovan puheenjohtaja ja Helsingin kaupungin asunnot Oy:n toimitusjohtaja Jaana Närö toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Kiurun avustajasta asuntojärjestön pomo”

  1. Yksi poliittinen virkanimitys taas jälleen kerran! Eikö kaikki virat ja toimet pitäisi laittaa avoimesti esille ja sallia kaikille mahdollisuus hakea paikkaa ja kyvykkäin valita?

  2. Ministerin avustajana pätevöityy jo nuorella iällä tehtäviin, joihin yleensä vaaditaan paljon enemmän koulutusta ja alan kokemusta. Kysykää vaikka Harri Hiltuselta, joka myös oli naisministerin nimittämä räkänokkajohtaja. Arassa alkanut ura on johtanut sitten kiinteistöalan merkittäviin posteihin ja nyt kaikki pitävät häntä pätevänä alan miehenä eikä politiikka näy kuin kulisseissa.

    Poliittiset järjestöt markkinoivat itseään yhteiskunnan tulevien johtajien kouluttajina. Ainakin ne tarjoavat lentävän lähdön uralle. Piipahdus eduskunnassa voi pätevöittää nuoren miehen jopa Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, kuten yhdelle Männistölle on käymässä. Hänen isänsä joutui odottamaan paljon pidempään johtajanimitystä, mutta kun piirit ovat pienet, niin tulihan sekin – ihan puhtaasti poliittisilla ansioilla.

    Demokratian eli kansanvallan sijaan olemme siirtyneet puolueiden valtaan. Moni vielä luulee, että sen on sama asia, mutta ero hieman sama kuin demokratialla ja kansandemokratialla. Kansalle jää vain äänestysoikeus, mutta ei varsinaisesti oikeutta vaihtaa vallanpitäjiä, mikä demokratian perimmäinen idea oli.. Äänestyskynnyksellä, massiivisella puoluetuella ja puoleiden mahtiasemalla mediassa varmistetaan, että todellista vaihdosta ei pääse koskaan tapahtumaan.

  3. Eikö koulutuksella ole enää mitään merkitystä?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat