Kokeile kuukausi maksutta

Lapin Kansa: Kaivosjätti hakee työntekijöitä Suomesta Ruotsin Lappiin

Ruotsalainen kaivosjätti LKAB käynnistää 1,3 miljardin euron hankkeen Pohjois-Ruotsin Svappavaaran kaivoksella. Kolme avolouhosta sisältävää investointia varten yhtiö tarvitsee alihankkijoita ja 500 – 700 uutta työntekijää. Asiasta kertoi Lapin Kansa.

Ruotsalainen kaivosjätti LKAB käynnistää 1,3 miljardin euron hankkeen Pohjois-Ruotsin Svappavaaran kaivoksella. Kolme avolouhosta sisältävää investointia varten yhtiö tarvitsee alihankkijoita ja 500 – 700 uutta työntekijää. Asiasta kertoi Lapin Kansa.

Euroopan suurin rautamalmihanke lisää LKAB:n tuotantoa 35 prosentilla.

Yhtiön varatoimitusjohtajan Per-Erik Lindvallin mukaan Pohjois-Ruotsin kaivoksiin tarvitaan lähivuosina kaiken alan ammattilaisia: kaivosmiehiä, kiinteistönhuoltajia, insinöörejä, talonrakentajia, geologeja, mekaanikkoja.

Pohjois-Ruotsissa on nyt 18 kaivosta. Niiden määrä kasvaa 24:ään vuoteen 2025 mennessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Lapin Kansa: Kaivosjätti hakee työntekijöitä Suomesta Ruotsin Lappiin”

  1. Kiirunaan ja Svappavaaran on tulossa lähivuosina yli 2 miljardin euron työt, sen lisäksi infraan satsataan lähivuosina 3 miljardia: shttp://www.byggvarlden.se/27-miljarder-till-jarnvagen-79067/nyhet.html
    Suomalaisia Ruottin projektit ei tunnu kiinnostavan, mieluimmin yritetään vaikka päästä epätoivoisesti epävarmoihin Venäjän projekteihin.

    1. Sikkis, eipä niihin ruottalaisten projekteihin ole aina niin helppo päästä sisään. Sisäänlämpiävää sakkia kun ovat.

      Ei vaikka osais kielen kuten minä osaan.

  2. Suomen puolella Hannukaisen rautakaivoksen kaavoitus lopetettiin, kun hankkeesta ei tahtonut tulla mitään. Rúotsissa sen sijaan painetaan kaasua.

    ¨Rikkaassa Suomessa suhtautuminen kaivoksiin on toinen kuin köyhässä Ruotsissa, jonka on pitänyt henkensä pitimiksi louhia milloin kupari, milloin rautaa. Nyt Ruotsissa koko Kiirunan kaupunki siirretään pois kaivoksen tieltä. Touhu on yhtä surutonta kuin Saksassa, jossa keskiaikaiset kylätkin saavat väistyä hiilikaivosten tieltä.

    Meillä on varaa jättää kullat ja muut rikkaudet maahan. Euroopan suurimmat kulta- ja nikkeliesiintymät Sodankylän ja Rovaniemen seuduilla halutaan jättää tutkimatta, koska Lapissa niin harvinainen suoluonto voisi häiriintyä. Suot halutaan säästää etelän joutilaille turisteille, ja pääseväthän Lapin työttömätkin niille tarpomaan ja sääskiä tappamaan.

  3. Ruotsissa kaivosteollisuus toimii luontoa vahingoittamatta ja silleen se asia pitääkin olla. Suomessa se ei tunnu onnistuvan talvivaaran perusteella. Kaivosyhtiö ei halua maksaa ja viranomainen ei osaa valvoa tai ymmärrä mitään.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat