Kokeile kuukausi maksutta

Vermoon tulossa 5 000 asukkaan kerrostaloalue

Siemensin vanha tehdasalue Vermossa muuttuu asuinalueeksi.

Siemensin vanha tehdasalue Vermossa muuttuu asuinalueeksi.

Vermon alueelle Espoon Leppävaaraan on tulossa uusia kerrostaloasuntoja 5 100 asukkaalle. Suunnitteilla oleva asemakaava mahdollistaa tiiviin asuinkerrostaloalueen, koulun, päiväkodin, kaupan palvelujen, ratsastuskeskuksen ja puistojen sekä Vermontien rakentaminen keskeiselle alueelle hyvien liikenneyhteyksien viereen.

Uuden kaava-alueen pinta-ala on 32 hehtaaria ja kokonaisrakennusoikeus noin 250 000 kerrosneliömetriä. Alueelle tulee kolme suurkorttelia, joita yhdistävät virkistysalueet ja kadut. Korkeimmista kerrostaloista tulee 16-kerroksisia ja matalimmista 4-kerroksisia. Alueella sijaitsevat Siemensin vanhat tehdasrakennukset puretaan.

Koulu, päiväkoti, päivittäistavarakauppa ja tori muodostavat pienen aluekeskuksen, joka palvelee sekä uutta asuinaluetta että Perkkaan nykyistä asujaimistoa. Lisäksi alueelle tulee uusi 60 hevoselle tarkoitettu ratsastuskeskus.

Alueelle tunnusomaisia ovat puistot, jotka liittävät alueen laajemman ympäristön viherverkostoon. Puistoihin on osoitettu jalankulku- ja polkupyöräverkosto, josta osa palvelee myös pelastusteinä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vermoon tulossa 5 000 asukkaan kerrostaloalue”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat