Kokeile kuukausi maksutta

Noin 4 600 rakennusalan yritystä päätyy julkiseen verovelkarekisteriin

Rakennusalan liki 4600 yrityksen verovelka tulee julkiseksi joulukuun alussa. Verovelkarekisterimerkintä koskee yrityksiä tai elinkeinonharjoittajia, joilla on verovelkaa yli 10 000 euroa tai voimassaolevia ilmoituspuutteita.

Rakennusalan liki 4600 yrityksen verovelka tulee julkiseksi joulukuun alussa. Verovelkarekisterimerkintä koskee yrityksiä tai elinkeinonharjoittajia, joilla on verovelkaa yli 10 000 euroa tai voimassaolevia ilmoituspuutteita.

Joulukuun alussa avautuvaan verovelkarekisteriin päätyy yhteensä lähes 20 000 yritystä tai elinkeinonharjoittajaa.

Verohallinnon rekistereissä on marraskuun puolivälissä poimitun tiedon mukaan yhteensä 593 627 suomalaisyritystä. Verovelkansa perusteella näistä noin 3,3 prosenttia päätyy verovelkarekisteriin.

Verovelkarekisteriin merkittävien yritysten joukossa on ylivoimaisesti eniten osakeyhtiöitä, joita on yhteensä 68 prosenttia (13 304 kpl) sekä yksityisiä elinkeinonharjoittajia, joita on 22 prosenttia (4264 kpl). Kaikista osakeyhtiöistä 6 prosenttia ja yksityisistä elinkeinonharjoittajista 2,3 prosenttia on verovelkarekisterissä. Kaikista verovelkarekisterin yrityksistä 23,6 prosenttia on rakennusalalta (4596 kpl)

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Noin 4 600 rakennusalan yritystä päätyy julkiseen verovelkarekisteriin”

  1. No nyt loppuu leipä jälleen veroterrorismin seurauksena, sillä ei nämä yritykset saa koskaan töitä saatika pysty hoitamaan velvoitteita ! Onko tämä Rinteen paljon työtä suomalaisille ? Eikö Rinne ole ko konklaavin pomo ?

  2. Jospa toimisi pelotteena, ettei tällaiselle listalle päädy?

  3. Niin, tuo rekisteri on lopullinen kuolinisku vaikeuksiin joutuneelle yrittäjälle.

  4. Ja puhe rekisteristä on harhaanjohtava, jokaista yritystä on erikseen haettava että näkee onko verovelkaa vai ei.
    Järkevää lopultakin että tarjolla olevan urakoitsijan tiedot näkee ihan Matti Tahvanainenkin ilman ongelmia suoraan netistä. Onhan tuo ollut naurettavaa pelleilyä katsella urakoitsijan paperilappua siitä että kolme kuukautta sitten viisi kuukautta aiemmin perustetulla firmalla ei ole verovelkaa.. Saati miten paljon niitä kopioita on peukaloitu esittämiskelpoisiksi.
    Kyllä protestilista entiselläänkin jo kertoi onko firmassa mätää, mutta tämä täydentää tietoa siitä että myöskään viimeiselle taholle, verottajalle ei laskutettuja rahoja ole saatu toimitettua.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat