Kokeile kuukausi maksutta

Länsimetron liikennöinnin aloitusaikataulu pitää

Länsimetro Oy pitää kiinni aiemmin ilmoitetusta metron liikennöinnin käynnistymisen aikataulusta, vaikka HKL:n ja Siemensin välinen metron automatisointia koskeva sopimus purkautui. Osuus Ruoholahti–Matinkylä pyritään yhä avaamaan henkilöliikenteelle elokuussa 2016.

”HKL:n ja Siemensin metron automatisointia koskevan sopimuksen purkaminen merkitsee sitä, että liikennöinti aloitetaan manuaalisesti. Kaupunkirakenteen tiivistyminen sekä Helsingissä että Espoossa edellyttää kuitenkin, että automaattimetroon siirrytään 2020-luvulla. Näin varmistetaan riittävän tiheä vuoroväli ja hyvä palvelutaso”, Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko toteaa.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti metron automatisoinnista vuonna 2006. HKL:n johtokunta päätti torstaina 18. joulukuuta 2014 pitämässään kokouksessa, että metron automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa puretaan.

Länsimetron rakentaminen etenee asemilla ja ratalinjalla. Ruoholahti–Matinkylä-linjan asemien betonivaluista on nyt tehty 73 prosenttia. Tunnelien reunaan tulevista tukimuurielementeistä on asennettu 84 prosenttia ja ratasepelöinnistä on tehtynä 13 prosenttia. Osuuden Ruoholahti–Matinkylä rakentaminen saadaan pääosin päätökseen vuoden 2015 lopulla. Kiskojen asennus alkaa helmikuun toisella viikolla 2015, ja metrorata on valmiina liikenteelle tammikuussa 2016. Sen jälkeen alkavat koeajot.

Myös Matinkylä–Kivenlahti-osuuden työtunnelien louhinta on jo käynnissä. Tämä osuus valmistuu vuonna 2020.

”Työt etenevät nyt tehokkaasti, ja töissä on 1 200 rakentamisen ammattilaista. Lisäksi Matinkylä–Kivenlahti-osuudella työmaat ovat käynnistyneet, ja töissä on jo yli 100 työntekijää”, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Länsimetron liikennöinnin aloitusaikataulu pitää”

  1. Joskus veikkasin että liikenne Matinkylään alkaa lähempänä 2020 kuin 2016. Saas nährä että voitanko veikkauksen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat