Kokeile kuukausi maksutta

Hallitus esittää: Maksuajat lyhyemmiksi

Hallitus esittää muutosta yritysten välisten maksujen maksuaikoihin.

Hallitus esittää muutosta yritysten välisten maksujen maksuaikoihin.

Eduskunnalle annetun maksuehtolakiesityksen mukaan elinkeinonharjoittajien välisissä saatavissa maksuaika ei saisi ylittää 30 päiväää ellei siitä ole nimenomaisesti sovittu. Nykyisin vastaava aikaraja on 60 päivää.

Esitetyllä muutoksella lyhennettäisiin yritysten välisiä maksuaikoja rajoittamatta kuitenkaan mahdollisuutta tarpeen mukaan sopia halutun pituisista maksuajoista. Ehdotettu 30 päivän raja myös kuvastaa nykyistä lakia paremmin sitä, millaista maksuaikaa voidaan yleensä pitää yritysten välillä epätavallisen pitkänä.

Esitetty lakimuutos parantaisi erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten asemaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Hallitus esittää: Maksuajat lyhyemmiksi”

  1. Kuvaa hyvin sitä rajatonta lapsen uskoa, että eduskunta tämän lain avulla lyhentäisi maksuaikoja. Yrityksemme valmistaa rakennusmateriaaleja ja liikevaihtomme on muutamia miljoonia vuodessa. Tärkeimpien asiakkaidemme (alan vähittäis- ja tukkuketjut Suomessa) liikevaihdot ovat satoja miljoonia tai miljardiluokkaa. Ennen kuin varsinaiset vuosineuvottelut edes alkavat, lähdetään ao. ketjun ”yleisistä sopimusehdoista”, joissa todetaan maksuajan olevan 45-90 päivää; uusilla myymälöillä jopa vielä enemmän. Nimi paperiin ja hommaa eteenpäin.

    Tuo varauma ”ellei siitä ole nimenomaisesti sovittu” pitää huolen siitä, että vaikutus todellisiin maksuaikoihin jää minimaaliseksi.

  2. ”Kaunis ajatus” on täysin oikeassa. Maailma, missä lainsäätäjät elävät ei taida olla bisnesmaailma…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat