Kokeile kuukausi maksutta

Metropolian Myllypuron kampuksen rakentaminen alkaa 2016

Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa kesällä 2016. Hankesuunnitelma on valmistunut.

Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa kesällä 2016. Hankesuunnitelma on valmistunut.

Suunnitelman mukaan kampus valmistuu kesällä 2019.

Tontti sijaitsee Myllypuron metroaseman vieressä. Alueelle sijoittuvat Metropolian rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan toiminnat. Lisäksi kampukselle sijoittuvat hallinto ja yhteiset keskitetyt palvelut. Opiskelijoita kampukselle tulee noin 6 000 ja henkilökuntaa yli 500.

Rakennushankkeen yhtenä tavoitteena on luoda ammattikorkeakoulun rakennuksesta maamerkki Kehä I:n ja Myllypuron keskustan suuntaan. Rakennuskokonaisuus on 5–6-kerroksinen. Lisäksi maan alle toteutetaan kaksi kellarikerrosta, joihin tulevat muun muassa huolto ja pysäköinti. Hankkeen kokonaispinta-ala on noin 56 000 brm².

Metropolia Ammattikorkeakoulun tilastrategian mukaan toiminta keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle, jotka sijaitsevat Myllypuron lisäksi Arabianrannassa, Leppävaarassa ja Myyrmäessä. Myllypuroon siirtyvät toiminnot ovat nykyisin seitsemässä toimipisteessä eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Myllypuron kampuksen rakennuskustannukset ovat arviolta 165 miljoonaa euroa (alv 0 %). Rakennus tulee perustettavan Helsingin kaupungin omistaman kiinteistöosakeyhtiön omistukseen. Kiinteistöosakeyhtiö myös toteuttaa hankkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metropolian Myllypuron kampuksen rakentaminen alkaa 2016”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat