Kokeile kuukausi maksutta

Suomen NCC:n tulos ja tilauskanta heikkenivät

NCC:n Suomen toimintojen liikevaihto koheni viime vuonna hienoisesti, mutta se ei riittänyt parantamaan yhtiön tulosta vuodesta 2013.

Yhtiön Suomen toimintojen liikevaihto nousi viime vuonna 1 059 miljoonaan euroon, mutta liiketulos jatkoi laskuaan ja kutistui  edellisen vuoden 34 miljoonasta eurosta 33 miljoonaan euroon. Vuoden 2013 liikevaihto oli 990 miljoonaa euroa.

NCC:llä oli vuoden 2014 lopussa Suomessa rakenteilla yhteensä 1 937 asuntoa, joista 712 oli urakkakohteita. Viime vuoden aikana yhtiö aloitti noin 1 109 asunnon rakentamisen, joista vapaarahoitteisia omistusasuntoja oli 458 kappaletta ja 651 asuntoa myytiin sijoittajille.

NCC:n rakennustoiminnan liikevaihto laski vuoden 2013 772 miljoonasta eurosta 728 miljoonaan euroon. Liiketulos nousi 16 miljoonaan, kun se vuonna 2013 oli 15 miljoonaa euroa. Rakennustoiminnan liikevaihto pitää sisällään Pietarin ja Baltian rakennustoiminnan.

NCC:n Suomen toiminnot

1-12 2014 / 1-12 2013

  • Liikevaihto 1 059 milj. euroa / 990
  • Liiketulos milj. euroa 33/34
  • Liiketulos % 3,1 / 3,4
  • Uusia tilauksia milj. euroa 760 / 912
  • Tilauskanta milj. euroa 671 /778

 

Yhtiö arvioi rakennustoiminnan toimintaympäristön säilyvän tänä vuonna heikkona eikä välitöntä muutosta ole havaittavissa.

”Markkinatilanteen haastavuudesta huolimatta onnistuimme parantamaan tulostamme ja siihen voimme olla tyytyväisiä. Myös työturvallisuutemme parantui merkittävästi vuoden aikana, mikä näkyi tapaturmien määrien huomattavana vähentymisenä. Jatkamme edelleen panostamista hyvään asiakastyöhön, huolellisiin projektivalintoihin ja kustannuskilpailukyvyn parantamiseen”, NCC Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Harri Savolainen sanoo.

NCC Property Developmentin kehittämät kauppakeskushankkeet valmistuivat Tampereen Lielahteen ja Hämeenlinnaan. Helsingin Vallilaan valmistuivat uudet toimitilat Amer Sportsille ja se myytiin vuoden aikana. Espoon Leppävaarassa sijaitseva Alberga Business Parkin C-talo myytiin ja D-talon rakentaminen aloitettiin. Lisäksi yhtiöllä on käynnissä  Espoon Matinkylän tulevassa metrokeskuksessa kauppakeskus Ison Omenan laajennus.

Sekä asfaltin että kiviainesten markkinatilanteen yhtiö arvioi jatkuvan haastavana. Markkinatilanteen ei odoteta helpottuvan tämän vuoden aikana.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Suomen NCC:n tulos ja tilauskanta heikkenivät”

  1. Puolan miehet pelastaa, kun rakentaa vähemmän niin kannattaa rakentaa pienemmillä kuluilla.

  2. Yt-neuvottelut ja samaan aikaan uutinen Puolaan perustetusta henkilöstönvuokrausyhtiöstä oli onneton yhteensattuma ja heikkoa tiedottamista. Suomalaisia ulos ja puolalaisia tilalle. Näinhän se luetaan. Itse uskon, että puolalaisia värvätään lähinnä NCC:n emoyhtiöön Ruotsiin. Suomessa pärjätään virolaisvoimin. Mutta tietenkin jos tulosta halutaan parantaa, niin silloin työvoiman hinta on merkittävä tekijä siinä. Tuskinpa ruotsalaisilla on mitään lukkarinrakkautta suomalaista työvoimaa kohtaan. Suomessa kiinnostaa vain täältä saatava raha, ei se, minkämaalaisen työntekijän selkänahasta se revitään.

  3. Kyllähän siellä kerroksissa on johtaja ja päällikkötittelillä niin paljon porukkaa, että sen elättämiseksi tarvitaankin työvoimakustannusten leikkaamista. Huvittavaa sinänsä, että ko. yrityksessä puhutaan yhteiskuntavastuusta ym. jargonia.Toki kaikki tietävät, että nuo jutut painuu sivummalle kun taantuma tulee.

  4. Pitää raportoinnilla olla lukijansa eikä palavereita pidetä yksinään.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat