Kokeile kuukausi maksutta

Turku Energian korttelin kehittäminen alkaa

Turun kaupunki, Turku Energia ja TVT Asunnot ovat aloittamassa yhteistyön Turku Energian korttelin ja entisten raitiovaunuhallien alueen kehittämiseksi.

Turun kaupunki, Turku Energia ja TVT Asunnot ovat aloittamassa yhteistyön Turku Energian korttelin ja entisten raitiovaunuhallien alueen kehittämiseksi.

Osoitteessa Linnankatu 65–69 sijaitsevan Turku Energian korttelin ja entisten raitiovaunuhallien kehittämistyön pohjaksi järjestetään vuonna 2015 suunnittelukilpailu, jonka lähtökohtana ovat tavoitteet avoimesta ja monipuolisesta kaupunkirakenteesta sekä kohtuuhintaisesta asuntotuotannosta.

Turun kaupungin yhtenä maankäytön strategisena alueena on keskustan kehittäminen. Suunnittelukilpailun kohteeksi tulevaa aluetta suunnitellaan pääasiassa asumiseen. Alueen vanhalle rakennuskannalle pyritään löytämään uusia käyttötarkoituksia, jotka tarjoaisivat monipuolisia palveluja alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille. Kaupunkikeskustan laajeneminen sataman suuntaan tukee keskustan elinvoimaisuutta.

Valtaosa Turku Energian toiminnoista sijaitsee nyt kehitettävällä alueella Linnankadulla. Niille haetaan korvaavia tiloja, mutta osa toiminnoista, kuten kaukolämmön lämpökeskus sekä sähköasema jäävät alueelle.

Kaupunki pyrkii löytämään raitiovaunuhalleille uuden omistajan, joka mahdollistaisi halleille sekä Linnanfältin alueen että Turku Energian korttelin kehittämistä tukevan uuden käyttötarkoituksen. Raitiovaunuhallit ovat suojeltuja mutta kaavan mukaisesti halleihin voi sijoittaa liike- ja toimistotilaa, ympäristöhäiriöitä aiheuttamatonta teollisuustilaa, ravintolatiloja, palvelun toimitiloja, taide- ja käsityöpajoja, opetus-, tutkimus- ja kokoontumistiloja sekä kulttuuritoimintaa, liikuntaa ja vapaa-aikaa palvelevia tiloja.

TVT Asunnot Oy:n tavoitteena on toteuttaa kehitettävälle alueelle kohtuuhintaista asumista. Alueen sijainti hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella ja keskustan läheisyydessä on asumisen kannalta erinomainen.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turku Energian korttelin kehittäminen alkaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat