Kokeile kuukausi maksutta

YIT rakentaa Viron uuden Kansallisarkiston

Viron Valtion kiinteistöt (Riigi Kinnisvara AS – RKAS) ja YIT Ehitus AS ovat allekirjoittaneet lähes 8 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Viron Kansallisarkiston uuden toimiston ja arkistorakennuksen rakentamisesta.

Rakentaminen alkaa tammikuussa ja arkisto valmistuu vuoden 2016 keväällä.

Kansallisarkisto sijaitsee Tartossa ja on kooltaan noin 11 000 neliömetriä. Kuusikerroksisen rakennuksen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota arkistoinnille asetettuihin erityisvaatimuksiin, energiatehokkuuteen ja kestävyyteen. Kansallisarkiston on suunnitellut virolainen arkkitehtitoimisto Asum Arhitektid Oy.

”Olemme tyytyväisiä siitä, että menestyimme valintamenettelyssä erityisesti laatupisteiden ansiosta. Projektissa hyödynnetään laajasti myös uutta tekniikkaa, muun muassa kolmiuloitteista rakennuksen tuotetietomallinnusta”, YIT Ehituksen toimitusjohtaja Margus Põim kertoo.

Kansallisarkisto on valtion alainen laitos, jonka tarkoituksena on varmistaa tärkeiden tietojen säilyminen ja niiden sopiva käyttötarkoitus. Kansallisarkiston vastuulla on kerätä tietoa yhteiskunnasta, varmistaa tietojen saatavuus paikan päällä ja netissä sekä säilyttää tiedostoja niille sopivissa olosuhteissa. Kansallisarkisto kehittää erilaisia arkistointipalveluja ja on myös mukana tutkimus- ja julkaisutoiminnassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa Viron uuden Kansallisarkiston”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat