Kokeile kuukausi maksutta

Omatalon varastohalli romahti Sonkajärvellä

Talotehdas Omatalon varastohallin katto romahti tiistaiaamuna Sonkajärvellä.

Talotehdas Omatalon varastohallin katto romahti tiistaiaamuna Sonkajärvellä.

Noin 1 500 neliömetrin kokoisen, puurunkoisen ja tasakattoisen hallin katto romahti alas koko hallin laajuudelta. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Yrityksen alueella oli paikalla helmikuun huoltoseisokin vuoksi vain muutamia työntekijöitä, joista yksi käveli varastohallin läpi juuri ennen kuin hallin katto romahti. Hallissa säilytettiin talojen pienelementtejä ja se oli rakennettu 1970-luvun lopulla.

”Katolla oli lunta ihan normaali määrä eikä mikään antanut viitteitä, että romahduksen vaara olisi olemassa. Katolla ei ollut sellaista kohtaa, johon lumi olisi esimerkiksi kinostunut”, Omatalon toimitusjohtaja Tapio Pitkänen kertoo.

Pitkäsen mukaan vakuutusyhtiö on tehnyt halliin määräaikaiset katselmukset viimeisen kolmen vuoden aikana kaksi kertaa. ”Halli ei ole jänneväliltään kovin suuri. Meillä ei ole ollut mitään poikkeavia havaintoja hallin turvallisuudesta”, Pitkänen jatkaa.

Onnettomuus ei vaikuta tehtaan tuotantoon tai asiakastoimituksiin ja työt jatkuvat normaalisti ensi viikolla, kun huoltoseisokki päättyy. Onnettomuuden tutkinnan hoitavat viranomaiset ja siitä on tehty ilmoitus onnettomuustutkintakeskukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omatalon varastohalli romahti Sonkajärvellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat