Kokeile kuukausi maksutta

Vapaavuori: Talvivaaran ympäristöasiat yllättävän rempallaan

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoo, että Talvivaaran kaivoksen ympäristöasiat olivat enemmän rempallaan kuin osattiin aavistaa ennen konkurssia.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoo, että Talvivaaran kaivoksen ympäristöasiat olivat enemmän rempallaan kuin osattiin aavistaa ennen konkurssia.

Hänen mukaansa ympäristöasioiden huono hoito on johtanut siihen, että valtio on joutunut käyttämään kaivokseen rahaa ennalta arvioitua enemmän.
Vapaavuoren mukaan kaivoksen vesialtaat ovat täyttymässä ja sulamisvesien mukana vettä tulee lisää. Sen vuoksi kaivokselle hankitaan uusia vesien puhdistuslaitteita.

Kaivoksella on nyt vettä 9,4 miljoonaa kuutiometriä. Tilaa on enimmillään 13 miljoonaa kuutiometriä.
Talvivaaralle haetaan lupaa juoksuttaa vettä pois kaivokselta 1,5 miljoonaa kuutiometriä enemmän vuodessa. Haettavana on myös purkuputki Nuasjärveen.

Vapaavuori korostaa, että kysymys olisi puhdistetusta vedestä eikä puhdistamattomasta kuten kipsisakka-altaan vuodossa.

Vapaavuori kertoo, että Talvivaara Sotkamon konkurssista johtuneet valtion menot ovat olleet ennakoitua suuremmat muun muassa erilaisten korjaustöiden takia. Hänen mukaansa on mahdollista, että kustannukset kasvavat edelleen.

Hallituksen eilen päättämä lisätalousarvioesitys sisältää 97 miljoonan euron lisämäärärahan Talvivaaralle jo aiemmin ilmoitetun 100 miljoonan euron lisäksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Vapaavuori: Talvivaaran ympäristöasiat yllättävän rempallaan”

  1. siiinä pekka perä taas nähtiin ….mies lähtee ulkpmaalle karkuun laittaa akan nimiin kaiken omasuuden.

  2. Valtion varoja on kiinnitetty Talvivaaran ympäristötuhojen torjuntaan jo lähes 200 miljoonaa. Tuskin sekään riittää. Ympäristötuhot maksaa viimekädessä aina veronmaksaja. Missä nyt on se Talvivaaran pelastajayhtiö, josta Vapaavuori uhosi Talvivaaran mentyä konkurssiin?

  3. Ei huolta, kyllä kaenuun Ely-keskus hoitaa asiat kuntoon.Siellä on hyvää cleantekki osaamista.

  4. Näitä maakunnan pelastajayrityksiä ei sitten näköjään valvo kukaan? Vai onko heidät lahjottu?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat