Kokeile kuukausi maksutta

Haglund soisi valtiolle mahdollisuuden estää kiinteistökauppoja

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mukaan lainsäädäntöä tulisi muuttaa niin, että valtio voi tarvittaessa lunastaa kiinteistöjä tai estää maa- ja kiinteistökauppoja, jos siihen on turvallisuuspoliittisia intressejä.

Carl Haglund

Maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina puhunut Haglund sanoi, että ulkomaalaisten tekemiin kiinteistökauppoihin on kiinnitettävä tänä päivänä eri tavalla huomiota kuin ennen Itä-Ukrainan esimerkin vuoksi.

”En tarkoita nyt venäläisten kesämökkejä Saimaalla, vaan strategisesti tärkeitä kiinteistöjä ja maa-alueita”, Haglund sanoi puheensa jälkeen.

Hän sanoo olevansa huolestunut siitä, että viranomaisilla ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta puuttua tarvittaessa yksittäisiin kauppoihin. Hän korostaa, että suurin osa median viime aikoina otsikoihin nostamista kiinteistökaupoista on kuitenkin vaarattomia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Haglund soisi valtiolle mahdollisuuden estää kiinteistökauppoja”

  1. Olipa pöhkö uutinen. Jos alue on strategisesti tärkeä, niin valtio tuskin haluaa sitä ylipäänsä myydä. Jos strategisesti tärkeä alue on nyt yksityisen ja hän sen haluaa myydä, niin valtio voi sen ostaa ihan reilusti.

    Se, että valtio myisi strategisesti tärkeitä alueita valikoidulle ostajajoukolle kuulostaa pöhköltä.

    1. Valtiohan on jo itse Senaattikiinteistöjen toimesta myynyt venäläisille strategisia kiinteistöjä.
      On syytä katsoa peiliin.

    1. Mihin on jäänyt Ruokolahtelaisen kansanedustajan aloite, jonka mukaan kielletään EU:n ulkopuolisten kansalaisten maanosto-oikeus? Eduskunnassa on noin 10 edustajaa, jotka ottivat nimensä pois aloitteesta, kun jostakin suunnasta ärähdettiin. Heidän pitäisi perustaa mutkamäenlaskijakerho. Kerhoa ei kuitenkaan kustannettaisi veronmaksajain varoilla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat