Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Mellunmäessä aiotaan purkaa asuintaloja uusien tieltä putkiremontin välttämiseksi

Kaksi mellunmäkeläistä taloyhtiötä hakee tonteilleen kaavamuutosta, joka mahdollistaisi nykyisten asuintalojen purkamisen ja uusien talojen rakentamisen niiden tilalle. Tonteille tulisi asuntoja noin viisinkertainen määrä nykyiseen verrattuna.

Kaksi mellunmäkeläistä taloyhtiötä hakee tonteilleen kaavamuutosta, joka mahdollistaisi nykyisten asuintalojen purkamisen ja uusien talojen rakentamisen niiden tilalle. Tonteille tulisi asuntoja noin viisinkertainen määrä nykyiseen verrattuna.

Tonteilla on nykyisin kolmikerroksisia rakennuksia, jotka ovat valmistuneet 1960-luvulla.

”Taloyhtiöt ovat lähteneet selvittämään vanhojen rakennusten korvaamista uusilla vaihtoehtona putkiremontille. Kaavamuutoksen lisäksi hankkeen toteutuminen edellyttää taloyhtiöiden osakkaiden hyväksynnän”, arkkitehti Kaisa Karilas Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta kertoo.

Taloyhtiöiden teettämässä viitesuunnitelmassa rakennuksissa on pääosin kahdeksan kerrosta, ja korttelissa on lisäksi kolme 12–16-kerroksista tornitaloa. Rakennusten katutasoon on suunniteltu liiketilaa erityisesti Mellunmäentien varteen.

”Kaavamuutos toisi lisää asuntoja raideliikenteen varteen ja nykyisen kaupunkirakenteen sisään, eli se on lähtökohtaisesti kaupungin tavoitteiden mukainen. Selvitämme normaaliin tapaan suunnitelman vaikutuksia ja kuulemme naapuruston näkemyksiä, minkä jälkeen laadimme kaavaehdotuksen”, Karilas sanoo.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsingin Mellunmäessä aiotaan purkaa asuintaloja uusien tieltä putkiremontin välttämiseksi”

  1. Mellunmäessä sijaitsevien As. Oy Ounasvaarantie 2 :n ja As. Oy Pallaksentie 1 :n talot tulee säilyttää nykyisellään tuleville sukupolville ajalleen tyypillisinä taloina. Ne ovat osa kulttuurihistoriaa ja Mellunmäen kollektiivista muistia.

    Talot ovat nelisen vuotta sitten tehdyn julkisivu-ja lämmöneristystyön jälkeen hyvin kauniita. Yhdessä tien toisella puolella olevien pientalojen kanssa alue on kuin portti Mellunmäkeen. Asuinalue edustaa kauneinta vanhaa Mellunmäkeä.

    Jos kaavamuutos toteutuu, nykyisten 126 asunnon sijasta tontilla olisi 935 asuntoa ja asukasmäärä nousee 1.500:an, koko alueen sosio-dynamiikka muuttuu. Pelkkä putkiremontti ei voi olla tähän perusteena.

    Mellunmäen vahvuuksia ovat juuri ihmisläheisyys, rauhallisuus ja väljyys. Näistä vahvuuksista kannattaa pitää kiinni niin paljon kuin mahdollista huolimatta alueen täydennysrakentamisen tarpeesta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat