Kokeile kuukausi maksutta

Omaisten luottamuspula – kaupunki kilpailuttaa asumispalvelut uudelleen

Espoon kaupunki kilpailuttaa vaikeavammaisille nuorille tarkoitetun Venepuuntien asumisyksikön palveluntuottajan uudelleen. Palveluntuottajaksi valittu Rinnekoti-Säätiö on vetäytynyt hankkeesta. Syyksi säätiö ilmoittaa omaisten luottamuspulan.

Espoon kaupunki kilpailuttaa vaikeavammaisille nuorille tarkoitetun Venepuuntien asumisyksikön palveluntuottajan uudelleen. Palveluntuottajaksi valittu Rinnekoti-Säätiö on vetäytynyt hankkeesta. Syyksi säätiö ilmoittaa omaisten luottamuspulan.

”Omaisten taholta ei ole syntynyt luottamusta sellaiseen palvelukokonaisuuteen, jonka Rinnekoti-Säätiö voisi kilpailutuksen perusteella luoda”, säätiöstä todetaan.

Venepuuntien asumisyksikön oli tarkoitus aloittaa toimintansa toukokuussa. Espoon kaupunki järjestää nyt uuden kilpailutuksen, jonka vuoksi hankintaprosessi viivästyy puolella vuodella.

”Tämä on iso pettymys sekä kaupungille että palveluntuottajaksi valitulle Rinnekoti-Säätiölle. Mielestämme saimme luotua hyvän toimintakonseptin. Meillä oli kaikki edellytykset saada toimiva yksikkö käyntiin. Tämä on myös merkittävä taloudellinen tappio, sillä kilpailutusprosessi on pitkä ja kallis”, Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja-Leena Remes sanoo.

”Prosessin pitkittyminen on erityisen harmillista nuorille, jotka odottavat omaa asuntoa. Osalle nuorista joudutaan ehkä etsimään muita ratkaisuja”, Espoon perusturvajohtaja Juha Metso toteaa.

Espoo ei aio muuttaa Venepuuntien asumisyksikön palvelukonseptia uudessa kilpailutuksessa.

”Pidämme asumisyksikköön suunniteltua henkilöstömäärää erittäin hyvänä. Henkilöstömitoitus on 1,7, mikä kertoo siitä, että olemme ottaneet huomioon nuorten vaikeavammaisuuden. Vammaisten asumisen valtakunnallisen laatusuosituksen mukainen mitoitus on 0,9″, Remes kertoo.

”Periaatteemme on, että järjestämme palvelut kaikille espoolaisille vammaisille tasalaatuisesti. Venepuuntien yksikkö edustaa hyvää espoolaista tasoa, ja henkilöstömitoitus on valtakunnallisessa vertailussa korkeatasoinen”, Metso sanoo.

Venepuuntien asumisyksikön tulevien asukkaiden omaiset ovat olleet tiiviisti mukana valmistelussa. Espoon kaupunki on kutsunut heidät maanantaina 9. maaliskuuta pidettävään tilaisuuteen, jossa kerrotaan palvelujen järjestämiseen liittyvistä jatkotoimista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omaisten luottamuspula – kaupunki kilpailuttaa asumispalvelut uudelleen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat