Kokeile kuukausi maksutta

Liikennevirasto kilpailutti teiden hoitourakoita

Liikenneviraston vuosittainen kilpailutuskierros maanteiden päivittäistä hoitoa koskevista urakoista on ratkennut. Kilpailutettavana oli 11 urakkaa eri puolilta Suomea.

Liikenneviraston vuosittainen kilpailutuskierros maanteiden päivittäistä hoitoa koskevista urakoista on ratkennut. Kilpailutettavana oli 11 urakkaa eri puolilta Suomea.

Tarjousten yhteenlaskettu arvo oli 129 miljoonaa euroa. Urakoitsija vaihtui kuudessa urakassa. Nyt kilpailutetut alueet menivät kolmelle urakoitsijalle. Lemminkäinen Infra Oy voitti neljä urakkaa ja kasvatti markkinaosuuttaan. Destia Oy voitti yhden uuden ja viisi vanhaa urakkaa, mutta hävisi kolme urakkaa. YIT Rakennus Oy:lle säilytti markkinaosuutensa voittamalla yhden uuden ja häviämällä yhden vanhan urakan.

Vaikka Destian markkinaosuus pieneni, se vastaa Liikenneviraston mukaan edelleen yli puolesta urakoista. NCC Roads Oy puolestaan menetti markkinaosuuttaan häviämällä kaksi urakkaa.

Kilpailu oli pääosassa urakoita Liikenneviraston mukaan kireää tai jopa erittäin kireää. Saatujen tarjousten yhteenlaskettu hinta alitti 2,7 prosentilla viraston kokonaiskustannusarvion.

Liikenneviraston mukaan maanteiden hoidon hinnat laskivat edelleen hieman edellisestä vuodesta. Tosin viime vuodesta poiketen tällä kilpailutuskierroksessa ei ollut mukana erittäin vaativia urakoita, jotka mahdollisesti olisivat nostaneet hintaa.

Eri vuosina kilpailutettavien urakoiden hintavertailu on varsin vaikeaa, sillä vuosittain kilpailussa on hyvin erityyppisiä urakoita. Myös urakoiden sisältö eri urakoissa on alkanut eriytyä entistä enemmän. Esimerkiksi päällysteiden paikkaukset ovat mukana pääosassa alueurakoita, vaikka niitä teetetään myös erillisissä urakoissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liikennevirasto kilpailutti teiden hoitourakoita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat