Kokeile kuukausi maksutta

Liikennevirasto parantaa 158 miljoonalla liikenneyhteyksiä biotuotetehtaalle

Liikennevirasto parantaa Äänekosken rata- ja tieyhteyksiä Metsä Groupin tulevan biotuotetehtaan tarpeisiin. Koko hankkeen kustannusarvio on 158 miljoonaa euroa. Hankkeen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2017 lopussa.

Liikennevirasto parantaa Äänekosken rata- ja tieyhteyksiä Metsä Groupin tulevan biotuotetehtaan tarpeisiin. Koko hankkeen kustannusarvio on 158 miljoonaa euroa. Hankkeen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2017 lopussa.

Hankkeen tavoitteena on nostaa radan välityskykyä ja parantaa liikennejärjestelyitä liikennemäärien kasvaessa. Samalla varmistetaan yksityisten väylien sujuva liittyminen valtion väyläverkkoon.

Valtatie 4 parannetaan 11 kilometrin matkalta. Tietä kehitetään nelikaistaiseksi keskikaiteelliseksi tieksi. Lisäksi tehdään eritasoliittymät Huutomäen liittymään, Niittuniemeen ja Akanniemeen. Liikenneturvallisuutta parantavia järjestelyjä tehdään Äänekosken taajamassa. Raskaan liikenteen lisääntyminen edellyttää alemman tieverkon parantamista, kuten vahvistamista ja kuivatuksen parantamista.

Tiesuunnitelma valtatielle 4 valmistuu vuoden 2015 aikana, ja rakentaminen voidaan käynnistää vuonna 2016. Alemman tieverkon parannustoimenpiteiden osalta ensimmäisiä töitä voidaan käynnistää jo vuonna 2015.

Lisäksi Liikennevirasto parantaa Tampereen ja Äänekosken välisen rataosuuden toimintavarmuutta. Rautatiekuljetusten määrä kasvaa merkittävästi biotuotetehtaan käynnistymisen myötä. Kuljetukset suuntautuvat Vuosaaren satamaan. Jyväskylän ja Äänekosken välisen rataosuuden sähköistäminen ja rakenteiden parantaminen vähentävät ympäristöhaittoja sekä kuljetuskustannuksia. Tampereen ja Jyväskylän välillä parannetaan radan rakenteita, tunneliosuuksia sekä turvalaitteita. Isoimpia kohteita on Jämsänjoen ratasillan uusiminen.

Ratatyöt keskittyvät vuosiin 2016-2017, ja rakennussuunnittelua tehdään vuosi 2015. Työt tehdään pääasiassa häiritsemättä normaalia junaliikennettä, mutta tarvittaessa tavaraliikennöinti voidaan ohjata rajoitetusti kiertoreiteille ja henkilöliikenteessä varaudutaan korvaaviin kuljetuksiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Liikennevirasto parantaa 158 miljoonalla liikenneyhteyksiä biotuotetehtaalle”

  1. Hienoa että valtiolta löytyy yritystukea mutta koska satsataan samoja summia vanhuksiin??

  2. Mitä turhia, kohta tämäkin myydään ulkomaille, kuhan ollaan ensin itse rakennettu fasiliteetit, puitteet ja infrat.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat