Kokeile kuukausi maksutta

Vanhojen asuntojen hinnat kääntyivät nousuun maaliskuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia helmikuusta maaliskuuhun. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 1,9 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen asuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat kuluvan vuoden helmikuusta maaliskuuhun 3,8 prosenttia. Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna hinnat kohosivat 1,2 prosenttia. Sen sijaan muualla Suomessa hinnat painuivat helmikuusta maaliskuuhun 0,3 prosenttia ja vuoden takaiseen verrattuna 4,7 prosenttia.

Helsingissä hinnat nousivat peräti 5,5 prosenttia kuukaudessa ja vuodessa 2,2 prosenttia. Espoo-Kauniaisissa hinnat kohosivat kuukaudessa 0,6 prosenttia, mutta vuodessa ne laskivat 1,3 prosenttia. Vantaalla hinnat nousivat kuukausitasolla katsottuna 2,2 prosenttia ja vuositasolla 1,8 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun lähituntumassa sijaitsevissa niin sanotuissa kehyskunnissa hinnat laskivat kuukaudessa 2,1 prosenttia ja 6,2 prosenttia vuodessa.

Muista isoista kaupungeista hinnat nousivat Tampereella 3,6 prosenttia kuukaudessa ja 3,3 prosenttia vuodessa. Oulussa hinnat laskivat 3,9 prosenttia kuukaudessa ja 3,8 prosenttia vuodessa. Turussa hinnat kohosivat 0,9 prosenttia kuukaudessa ja 1,8 prosenttia vuodessa.

Kuluvan vuoden maaliskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 235 euroa. Pääkaupunkiseudulla hinta oli 3 629 euroa ja muualla Suomessa 1 610 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen hinnat kääntyivät nousuun maaliskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat