Kokeile kuukausi maksutta

Wood Primen Vesa Elo: ”Uskaltautukaa vientimarkkinoille”

Wood Prime Oy:n toimitusjohtaja Vesa Elo kehottaa puurakentamisen tuoteosatoimittajia uskaltautumaan vientimarkkinoille. Yritys tuottaa puurakenteisia moduuleja.

Wood Prime Oy:n toimitusjohtaja Vesa Elo kehottaa puurakentamisen tuoteosatoimittajia uskaltautumaan vientimarkkinoille. Yritys tuottaa puurakenteisia moduuleja.

”Suomen pohjoinen sijainti ja hyvin hoidetut perheomisteiset metsät ja sertifioitu raaka-aine luovat teollisen puurakentamisen viennille hyvän brändin ainekset Keski-Eurooppaan.”

”Nämä voisivat olla suomalaisen puurakentamisen kilpailuetuja Keski-Euroopassa”, Elo uskoo. ”Tähän tarvitaan edelleen osaamisen kehittämistä, insinööripuun tuotejalostusta sekä eri toimijoiden välistä yhteistyötä, jotta saadaan vastattua myös määrälliseen kysyntään. Yhteistyötä tarvitaan myös kohdemaissa paikallisten rakennusliikkeiden kanssa, jotka vastaavat perustöistä ja viimeistelystä.”

Ekologiset arvot kuten vähähiilisyys, uusiutuvuus ja kotimaisuus tulevat myös rakentamiseen voimakkaasti. Energia- ja resurssitehokkuutta koskevat säädökset ohjaavat lähivuosina rakentamista vähähiiliseen suuntaan.

”Tämä trendi pitää ottaa vakavasti ja pyrkiä rakentamaan vientiin tähtäävä suomalainen puurakentamisen brändi. Teollisen puurakentamisen tuotteissa on aineksia vientiin. Tuotteen on oltava pakattavissa asennusvalmiina elementteinä vientikuljetuksiin tarkoitettuihin kontteihin.”

Kouvolalainen Wood Prime tuottaa puurakenteisia moduuleja rakennusliikkeille, jotka tekevät perustyöt, moduulien asentamisen ja viimeistelyn. Elon mukaan puurakentamisen kilpailukyvyn kannalta on tärkeää, että koko rakentamisen arvoketju on toimiva.

”Jokainen vaihe moduulien kokoamisesta asentamiseen on oppimisasia, joka viime kädessä ratkaisee lopullisen hinnan. Koko ajan opimme uusia ja tehokkaampia tapoja tuottaa rakentamisen tuoteosia. Rakentamisen koko ketjun hallinta on teollisen rakentamisen avainasia, mutta samalla sen vahvuus.”

Wood Prime Oy työllistää tällä hetkellä elementtituotannossa 16 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Wood Primen Vesa Elo: ”Uskaltautukaa vientimarkkinoille””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat