Kokeile kuukausi maksutta

Katso miltä Kivistön asuntomessualueella näyttää

Vantaan 4D-kaupunkimallin ensimmäinen vaihe on toteutettu Kivistön asuntomessualueesta. Rakennusvalvonta hyödyntää uuden kaupunkimallin avulla nykyistä laajemmin suunnitteluvaiheen digitaalisia tietomalliaineistoja.

Jatkossa kaupunkimallin on tarkoitus laajentua koko Vantaan kattavaksi. Tällöin myös suunnittelijat pääsevät ”rakentamaan” suunnitelmansa kaupunkimallin virtuaalimaisemaan.

Digitaaliset suunnittelu- ja tietomalliaineistot yhdistettynä viimeisimpään web- ja peliteknologiaan tuovat virtuaalisen Vantaan rakennuslupaa hakevien suunnittelijoiden ja asiakkaiden sekä rakennusvalvontaviranomaisten ulottuville.

Kaupunkimallissa yhdistyvät Vantaan maastosta ja olemassa olevista rakennuksista kerätty laserkeilausaineisto, katu- ja puistosuunnitelmien tiedot, uusien rakennuksien rakennuslupa-aineisto IFC-rakennusmalleina, ortoilmakuvien maisemat, viimeisin web- ja peliteknologia ja ajallinen ulottuvuus eli alueiden kehittymistä voi seurata aikajanan avulla.

Malli on toteutettu Unity-nimisellä pelikehitysalustalla, jonka avulla malliin on saatu luotua muun muassa eri säätiloja ja muita näyttävyyselementtejä.

Kaupunkimallissa kellon nopeus on säädettävissä, jolloin muun muassa rakennusten varjostuksia voidaan helposti analysoida.

Mallin käyttö nostaa hankkeiden kaupunkikuvallisen tarkastelun rakennusvalvonnassa kokonaan uudelle tasolle.

Klikkaa tästä kaupunkimalliin

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Katso miltä Kivistön asuntomessualueella näyttää”

  1. Jonniin verran on mallissa vielä kehittämistä. Miten täältä puusta pääsee alas?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat