Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki kaavailee teknisille virastoille yhteistä uutta toimitaloa Kalasatamaan

Helsingin kaupunginhallitus on 18. toukokuuta päättänyt varata Sörnäisistä rakennuspaikan teknisen alan virastojen yhteisen toimitalon suunnittelua varten. Rakennuspaikka sijaitsee Työpajankadulla lähellä Kalasataman metroasemaa.

Helsingin kaupunginhallitus on 18. toukokuuta päättänyt varata Sörnäisistä rakennuspaikan teknisen alan virastojen yhteisen toimitalon suunnittelua varten. Rakennuspaikka sijaitsee Työpajankadulla lähellä Kalasataman metroasemaa.

Kiinteistöviraston tilakeskus ryhtyy seuraavaksi selvittämään tarkempia rakentamisvaihtoehtoja. Lähtökohtana on, että saman katon alle muuttavat ainakin kiinteistövirasto, rakennusvirasto, kaupunkisuunnitteluvirasto ja rakennusvalvontavirasto. Myös asuntotuotantotoimisto on mukana hankkeen valmistelussa.

Tähtäimessä on tehokas ja muuntojoustava tila, joka on rakennettavissa viiden viraston koko henkilökunnalle. Tarkempi koko ratkeaa, kun muun muassa asuntotuotantotoimiston sijoittuminen taloon varmistuu. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan uudisrakennuksen työntekijää kohden laskettu neliötehokkuus ei saa ylittää 15 neliötä eikä kokonaisneliömäärä 20 neliötä. Virastojen lähes 1 400 työntekijää työskentelevät nykyisin yli kymmenessä osoitteessa eri puolilla Helsinkiä.

Teknisten virastojen toimitalohankkeen suunnittelu alkoi vuonna 2010 kaupunginhallituksen päätöksellä. Rakentamispäätös tehdään hankesuunnitelman valmistuttua, näillä näkymin kesällä 2016. Muutto uusiin tiloihin tapahtuu aikaisintaan vuonna 2019.

Hankkeen toteutuessa kaupunki toimii rakennuksen suunnittelijana, rakennuttajana ja pitkäaikaisena vuokralaisena, mutta talo toteutetaan sijoittajaomistukseen.

Tilakeskus selvitti virastojen yhteiseksi toimitilaksi lukuisia vaihtoehtoja, joista Kalasataman uudisrakennus nousi eri tekijöitä verrattaessa vahvimmaksi ehdokkaaksi. Kalasataman vahvuutena on hyvä saavutettavuus, ja uudisrakentaminen mahdollistaa talon suunnittelemisen virastojen tarpeita vastaavaksi.

Uusi toimitila tuo kaupungille pitkän tähtäimen säästöjä tilakustannuksissa. Monet virastojen nykyisistä tiloista ovat laajojen peruskorjaus- ja muutostöiden tarpeessa, ja kaupungin on tarkoitus luopua niistä muun muassa myymällä. Ensimmäisenä vanhasta talostaan muuttaa rakennusvirasto, jonka tontti Kasarmintorilla myydään uuteen omistukseen. Rakennusvirasto siirtyy syksyllä Vallilaan, missä se palvelee näillä näkymin teknisten virastojen toimitalon valmistumiseen asti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki kaavailee teknisille virastoille yhteistä uutta toimitaloa Kalasatamaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat