Kokeile kuukausi maksutta

Käytettyjen asuntokauppa väheni selvästi huhtikuussa vuodentakaisesta

Huoneistokeskuksen mukaan Suomessa tehtiin noin 6 prosenttia vähemmän kauppoja kuin viime vuoden huhtikuussa. Yhtiö kertoo kasvaneensa itse 11 prosenttia vastaavalla jaksolla ja ennustaa tälle toukokuulle huhtikuun kaltaista kasvua.

”Haasteellisessa toimintaympäristössä usein punnitaan yritysten todellinen kilpailuetu ja arvontuottokyky asiakkaalle. Tästä johtuen kiinteistönvälitysalalla yritysten väliset erot ovat alkaneet näkyä sekä asiakasvirroissa että henkilöstön pysyvyydessä ja saatavuudessa”, Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki toteaa.

Huoneistokeskuksen henkilöstömäärä on noin puolensataa korkeampi vuoden takaiseen verrattuna, kun samanaikaisesti usean kilpailijan rivit ovat yhtiön mukaan heikentyneet samassa suhteessa.

Neliöhinnoissa vaihtelua ympäri Suomen

Asuntojen keskineliöhinnoissa näkyi hintojen laskua Tampereella, Oulussa, Vaasassa ja Kouvolassa. Hinnat taas nousivat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Kuopiossa, Turussa, Lahdessa ja Porissa.

Helsingissä käytettyjen kaksioiden keskineliöhinta oli huhtikuussa 4 389 euroa, Espoossa 3 581 euroa, Vantaalla 2 993 euroa, Tampereella 2 591 euroa, Turussa 2 074 euroa, Oulussa 2 026 euroa, Kuopiossa 2 284 euroa, Jyväskylässä 2 162 euroa, Vaasassa 2 097 euroa, Lahdessa 1 935 euroa, Kouvolassa 1 262 euroa ja Porissa 1 928 euroa.

Huhtikuussa asuntojen myyntiajoissa oli huomattavissa voimakasta eriytymistä pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välillä. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat laskivat maaliskuun 70 vuorokaudesta huhtikuun 58 vuorokauteen, kun taas muualla Suomessa myyntiajat kasvoivat maaliskuun 82 vuorokaudesta huhtikuun 106 vuorokauteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Käytettyjen asuntokauppa väheni selvästi huhtikuussa vuodentakaisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat