Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen avoimet työpaikat lisääntyivät selvästi alkuvuonna

Rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa 2015 reippaasti viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen avoimien työpaikkojen tilastoista.

Rakentamisessa oli Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 1 600 avointa työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli noin 1 200.

Rakentamisen työpaikkojen kehitys poikkesi yleisestä kehityksestä, sillä Tilastokeskuksen mukaan kaikkien toimialojen yhteenlaskettu avoimien työpaikkojen määrä väheni alkuvuonna vuoden takaisesta. Vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä eri toimialoilla oli avoimena yhteensä 43 900 työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli noin 46 000.

Tilastokeskus on kerännyt tietoa avoimista työpaikoista neljännesvuosittain vuodesta 2002 alkaen. Kysely osoitetaan yksityisen ja julkisen sektorin toimipaikkojen rekrytoinneista vastaaville henkilöille. Tiedonantaja vastaa kyselyyn joko verkkolomakkeella tai puhelinhaastattelulla. Tiedonkeruussa on mukana 2 500 eri toimipaikkaa joka vuosineljänneksellä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen avoimet työpaikat lisääntyivät selvästi alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat