Kokeile kuukausi maksutta

Asuntojen hinnat eri suuntiin: pk-seudulla laskua, muualla maassa nousua

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 0,4 prosenttia huhtikuusta toukokuuhun. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat kuukauden aikana 0,3 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat nousivat 1,1 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen asuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen asuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,6 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat vuoden aikana 0,6 prosenttia ja muualla Suomessa 0,5 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun kaupungeista vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat Helsingissä 0,9 prosenttia kuukaudessa ja vuodessa 0,3 prosenttia. Sen sijaan Espoo-Kauniaisissa hinnat laskivat kuukaudessa 3,0 prosenttia ja vuodessa 2,7 prosenttia. Vantaalla hinnat laskivat kuukausitasolla tarkasteltuna 0,2 prosenttia ja vuositasolla 0,9 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun lähituntumassa sijaitsevissa niin sanotuissa kehyskunnissa hinnat laskivat kuukaudessa 1,3 prosenttia ja 2,8 prosenttia vuodessa.

Muista isoista kaupungeista hinnat nousivat Tampereella 0,5 prosenttia kuukaudessa mutta laskivat 2,2 prosenttia vuotta aiemmasta. Turussa hinnat kohosivat 3,1 prosenttia kuukaudessa mutta laskivat 0,2 prosenttia vuodessa. Oulussa hinnat nousivat 2,6 prosenttia kuukaudessa mutta laskivat 1,6 prosenttia vuodessa.

Kuluvan vuoden toukokuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 243 euroa. Pääkaupunkiseudulla hinta oli 3 479 euroa ja muualla Suomessa 1 689 euroa.

Osakeasuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnat eri suuntiin: pk-seudulla laskua, muualla maassa nousua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat