Kokeile kuukausi maksutta

IL: Silta romahti yllättäen Mikkelissä

Silta romahti yllättäen Mikkelissä viitostiellä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Silta romahti yllättäen Mikkelissä viitostiellä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Purettavaksi tarkoitetun Selännekadun  ylikulkusillan toinen pää romahti yllättäen maanantaina iltapäivällä Mikkelissä, kun purku-urakoitsijan teki valmistelevia purkutöitä. Iltalehden videossa sillan romahdus näkyy kokonaisuudessaan.

”Tarkoituksena oli purkaa reunimmainen aukko, mutta siltakannen romahtamaan lähtenyt toinen pää tökkäsi välipilaria ja aiheutti korttitaloefektin. Ilmeisen huonokuntoinen pilari ei kestänyt kannen aiheuttamaa törmäystä”, hankkeen projektipäällikkö Hannu Nurmi Liikennevirastosta arvioi Rakennuslehdelle.

Nurmen mukaan keskeinen asia romahduksessa on puutteellinen purkusuunnitelma. ”Elementtirakenteisen sillan rakenteesta johtuvaa käyttäytymistä ei ole huomioitu riittävästi purkusuunnitelmassa”, Nurmi sanoo.

Jos silta olisi tehty paikalla valaen, paloittelupurku olisi ollut täysin oikea menetelmä. Nurmea harmittaa myös romahtaneen sillan liikenteelle aiheuttama haitta ja tien rakenteisiin mahdollisesti tulleet vauriot.

”Tarkoitus oli suojata tie hiekkapenkalla. Onneksi onnettomuudessa säästyttiin henkilövahingoilta ja turvallisuusasiat olivat jotenkin kunnossa, koska liikenne oli pysäytetty ja työmaa tyhjennetty.”

Elementtisilta on otettu käyttöön 1980-luvun alussa, kun vitostie on tehty nykyiselle paikalleen. Siltarekisterin mukaan silta on suunniteltu 1970-luvun lopulla.

Silta oli alun perin tarkoitus purkaa tiistaina ja keskiviikon vastaisena yönä. Videolta  käy myös ilmi, että muutama auto pääsi ohittamaan romahdusta katsomaan kääntyneen liikenteenohjaajan ja alitti romahtaneen sillan muutama hetki onnettomuuden jälkeen.

Sillan purkutöitä oli tekemässä Destia. Liikenne oli poikki onnettomuuden jälkeen muutamia tunteja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “IL: Silta romahti yllättäen Mikkelissä”

  1. DESTIA -missä oli ammattitaitotieto?? Varmistus ennenkaikkea!!! DESTIAN VAKUUTUS OLISI KORVANNUT HENKILÖ JA ESINEVAHIGOT JOS OLISI
    TULLUT -ehkä??? ONNEKSI VÄLTYTTIIN.

  2. Iltalehden videolla romahtaminen ei näyttänyt mitenkään yllättävälle.
    Tästä alkaa turvallisuuskoordinaattorin ja urakoitsijan välinen vääntö vastuista. Oliko urakoitsijalla suunnitelmaa ja kuka oli tarkastanut jos oli.

  3. Destia syytteli ja vieritti syyn aliurakoitsijalle. Näin toimii vastuullinen pääurakoitsija.

  4. Sattuu sitä ”paremmissakin perheissä”. Destia voisi tulla julkisuuteen ja kertoa rehdisti, mikä meni vikaan. Ei myöskään yhtiön johto voi piiloutua näin vakavassa tapauksessa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat