Kokeile kuukausi maksutta

Koskisen Oy kehitti puisen tyyppikerrostalon

Koskisen Oy on yhteistyökumppaneineen suunnitellut puisen tyyppikerrostalon. Tavoitteena on nopeuttaa hankkeiden etenemistä ja minimoida rakennuskustannuksia.

Koskisen taloteollisuuden historian suurin ponnistus, Kivistön asuntomessujen puukerrostalo, alkaa olla loppusuoralla. Yhtiö toimitti siihen elementit. Tyyppikerrostalon suunnittelu oli yhtiön mukaan sille luonnollinen seuraava askel.

”Puukerrostalojen osuus nousee ja vakioituu 10–15 prosentin hujakoille vuotuisesta kerrostalotuotannosta”, yhtiön taloteollisuuden johtaja Juha Kohonen arvioi.

Kohosen mukaan tarkkaan suunniteltu tyyppikerrostalo selkeyttää myyntiprosessia ja helpottaa asiakkaan urakkaa, kun tämä pääsee jo hankkeen alkuvaiheessa tutustumaan talon tarkkoihin suunnitelmiin ja kustannuksiin.

Koskisen tyyppikerrostalossa on neljä kerrosta, ja se on rakennettu puurakenteisista jättielementeistä.

”Jokainen seinän paikka, aukotus ja välipohjan kantavuus on mietitty ja optimoitu hyvin tarkkaan. Pienikin muutos voi aiheuttaa ison kustannuslisän”, Kohonen sanoo.

Tyyppikerrostaloa on ollut Koskisen taloteollisuuden lisäksi suunnittelemassa Vuorelma Arkkitehdit, Sweco Finland ja Rakennusliike Reponen.

Koskisen taloteollisuuden rakennuselementeillä on VTT:n tuotesertifikaatti.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Koskisen Oy kehitti puisen tyyppikerrostalon”

  1. Koskinen on aina kaatunut omahyväisyyteensä. Perin outoa, ettei vieläkään ymmärrä yksilöllisyyden ehdotonta nykyvaatimusta asumisessa. Koskinen viittaa asenteellisuudellaan kintaalla myös velvoittaville kaavamääräyksille. Kuolleena syntynyt teelmä, joka on tyypillistä osaamattomalle teolliselle puurakennusosia tuottavalle nyrkkipajalle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat