Kokeile kuukausi maksutta

Sonera rakennuttaa 130–150 miljoonalla datakeskuksen Helsinkiin

Sonera perustaa Helsinkiin kaikille yrityksille palveluja tarjoavan datakeskuksen. Se valmistuu vuoden 2017 lopussa.

Sonera perustaa Helsinkiin kaikille yrityksille palveluja tarjoavan datakeskuksen. Se valmistuu vuoden 2017 lopussa.

Rakennuttaminen maksaa arviolta 130–150 miljoonaa euroa, jonka rahoituksesta vastaavat institutionaaliset sijoittajat ja muut yhteistyökumppanit. Rakentaminen työllistää satoja työntekijöitä parin vuoden aikana.

Datakeskuksessa käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua niin sanottua vihreää sähköä, ja tavoitteena on kerätä kaikki datakeskuksessa syntyvä hukkalämpö talteen ja hyötykäyttöön.

Datakeskuksen suunniteltu kapasiteetti on vähintään 30 megawattia ja teoreettinen maksimikapasiteetti jopa 100 megawattia.

Valmiin datakeskuksen ympärille arvioidaan syntyvän runsaasti uutta liiketoimintaa – eräänlainen datakeskusta hyödyntävä ekosysteemi.

”Suomen talouden kannalta kyse on erittäin tärkeästä hankkeesta. Digitalisointi on keskeisessä roolissa, kun haluamme parantaa tuottavuutta. Datakeskukset muodostavat maailmanlaajuisen digitaalisen infrastruktuurin kivijalan. Datakeskuksissa sijaitsee suurin osa tämän infrastruktuurin tietoliikenne-, palvelin- ja tallennuslaitteistoista ja niiden hallinnasta. On tärkeää, että digitaalinen infrastruktuuri on Suomen sisällä ja sen tuoma hyvinvointi pysyy Suomessa”, Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sonera rakennuttaa 130–150 miljoonalla datakeskuksen Helsinkiin”

  1. Ja Helen myy datakeskuksen hukkalämmön kaukolämpönä helsinkiläisille. Hienoa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat