Kokeile kuukausi maksutta

Tampere etsii uutta monitoimiareenan rakentajaa neuvottelumenettelyllä

Tampereen kaupunki etsii uutta yritysryhmää monitoimihallin ja kannen toteuttajaksi. NCC vetäytyi pitkään vireillä olleesta hankkeesta viime vuoden lopulla taloudellisten epävarmuustekijöiden vuoksi.

Tampereen kaupunki etsii uutta yritysryhmää monitoimihallin ja kannen toteuttajaksi. NCC vetäytyi pitkään vireillä olleesta hankkeesta viime vuoden lopulla taloudellisten epävarmuustekijöiden vuoksi.

Tampereen kaupunki järjestää julkisen hankintamenettelyn keskustaan rautatien päälle toteutettavasta kannesta ja monitoimiareenasta. Tavoitteena on löytää yritysryhmittymä toteuttamaan kansi, kannelle tulevat rakennukset, monitoimiareena sekä kokonaisuuden suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito.

Hankinta tapahtuu hankintalain mukaisella neuvottelumenettelyllä. Yritysryhmittymät voivat jättää osallistumishakemuksen menettelyyn 14.8. mennessä.

Tavoitteena on aloittaa neuvottelut osallistumishakemuksen jättäneiden yritysten kanssa vielä elokuun aikana. Neuvottelujen jälkeen menettelyssä mukana olevien toimijoiden varsinaiset tarjoukset pyydetään 11. joulukuuta mennessä.

Päätös yritysryhmittymän valinnasta on tarkoitus tehdä alkuvuodesta 2016. Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa 2017 ja monitoimiareena sekä ensimmäiset asuin- ja toimitilarakennukset ovat valmiita 2020.

Houkuttimena tontteja Ranta-Tampellasta

Suppeimmillaan kilpailussa kyse on niin sanotun eteläkannen ja monitoimiareenan tonttien rakentamisesta. Tämän lisäksi hankkeeseen osallistuville tarjotaan mahdollisuus laajennettuun hankekokonaisuuteen eli pohjoiskannen kortteleihin sekä Ranta-Tampellan alueella sijaitsevan korttelin tonttien ostamiseen.

Kannella olevien tonttien arvo määritellään neuvottelumenettelyssä ja Ranta-Tampellan tonttien luovutushinta määräytyy ulkopuolisen tekemän arvion mukaan.

Valinnassa keskeisiä arviointiperusteita ovat kokoonpanon vahvuus ja kokemus aiemmista hankkeista, sijoittajien rooli, sitoutuminen suunnitteluvaiheessa tarvittaviin resursseihin, sitoutuminen alueen kaavan viitesuunnitelman laatutasoon / arkkitehtuuriin, tarjoajan roolin vahvuus koko areenakonsortiossa sekä kaupungille asetettavat ehdot. Kriteerit tarkentuvat menettelyn aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampere etsii uutta monitoimiareenan rakentajaa neuvottelumenettelyllä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat