Kokeile kuukausi maksutta

Fasetti kunnostaa Helsingin Kaupunginteatterin valaisimet

Metalli- ja puutuoteyritys Fasetti ja SRV Rakennus Oy ovat sopineet Helsingin Kaupunginteatterin valaisimien entisöinnistä ja modernisoinnista.

Metalli- ja puutuoteyritys Fasetti ja SRV Rakennus Oy ovat sopineet Helsingin Kaupunginteatterin valaisimien entisöinnistä ja modernisoinnista.

Urakka on hollolaisyritykselle sen historian suurin entisöintityö. Sen työllistävä vaikutus on noin 5 henkilötyövuotta.

Entisöintiurakasta tekee haastavan Helsingin kaupunginteatterin koko, noin 27 000 neliötä, rakennuksen korkeus, valaisimien kokonaismäärä ja niiden eri valmistusmateriaalit. Museovirasto on määrännyt valaisimet on suojeltaviksi. Valaisimia on lähes kaksi tuhatta.

”Kyseessä on ehdottomasti yrityksemme historian vaativin työmaa. Helsingin Kaupunginteatterissa on useita kymmeniä erilaisia, aikanaan tilauksena teetätettyjä valaisimia, joiden kunnostuksesta ei kenelläkään ole aiempaa kokemusta. Meillä on yrityksessämme yli 25 vuoden kokemus vanhojen valaisimien entisöinnistä, joten hyödynnämme vankkaa osaamistamme”, Janne Ylönen Fasetista toteaa.

”Yrityksen alkuvuosina valaisimien entisöintityöt olivat pieniä, vuosien varrella urakat ovat kasvaneet suuremmiksi ja haastavammiksi ja julkisiin tiloihin tehtävät urakat ovat nykyään arkipäivää.”

Fasetin omilla verstailla myös muun muassa entisöidään ja verhoillaan huonekaluja sekä valmistetaan mittatilauskalusteita ja -valaisimia.

Fasetilla on samanaikaisesti kolme eri julkitilakohdetta, joissa se toimii päävastuullisena kunnostajana. Yritys tavoitteleekin seuraavina vuosina yrityksessä liikevaihdon kasvua ja mahdollisuutta vastaanottaa yhä suurempia urakoita kasvaneiden resurssien myötä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fasetti kunnostaa Helsingin Kaupunginteatterin valaisimet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat