Kokeile kuukausi maksutta

SRV ylsi ennätykselliseen asuntomyyntiin kesäkuussa

SRV saavutti kesäkuussa uudet asuntomyynnin ennätysluvut, kun yhtiö myi asuntoja Suomessa kaikkiaan 150 kappaletta.

SRV saavutti kesäkuussa uudet asuntomyynnin ennätysluvut, kun yhtiö myi asuntoja Suomessa kaikkiaan 150 kappaletta.

”Olemme onnistuneet keskittämään asuntotuotantomme alueille, missä on asuntomarkkinoiden yleisestä, hieman haasteellisesta tilanteesta huolimatta vetovoimaa. Talouden epävarmuus on saanut kuluttajat entistä harkitsevaisemmiksi asunnonvaihdon suhteen, mutta nyt on jo hieman nähtävissä luottamuksen kasvua ja ostopäätöksiä uskalletaan tehdä. Suurin kysyntä on pienistä, kohtuuhintaisista asunnoista”, SRV:n Suomen asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Antero Nuutinen sanoo.

Eniten asuntoja SRV myi yksityisille kodinostajille pääkaupunkiseudulla, yhteensä 67 kappaletta. Tampereella yhtiö solmi kauppoja kesäkuun aikana yhteensä seitsemän kappaletta. Lisäksi muissa kasvukeskuksissa toteutettiin muutamia kauppoja. Näiden lisäksi yhtiö teki Saton kanssa kaikkiaan 75 asuntoa koskevan kaupan Espoon Niittykummun metrokeskuksen yhteyteen rakennettavasta Niittyhuipusta.

Asuntotuotannon vahva tilanne näkyy myös SRV:n tilauskannassa. SRV on käynnistänyt kesäkuun alkuun mennessä jo yli 1 200 uuden kodin rakentamisen pääkaupunkiseudulla sekä muun muassa Tampereen ja Turun seudun kasvukeskuksissa ja uskoo lisää kohteita käynnistyvän myös loppuvuodesta. Näistä yli 630 on omaperusteisia asuntokohteita eli suoraan kuluttajille myytävää tuotantoa. Lisäksi yhtiö on sopinut eri asuntosijoittajien kanssa yli 270 asunnon rakentamisesta ja tehnyt neuvottelu-urakkasopimuksia yli 300 asunnon rakentamisesta.

SRV vahvistaa strategiansa mukaisesti asuntotuotantoaan jatkossakin keskittyen Suomen kasvukeskuksiin ja siellä erityisesti keskustoissa sijaitseviin omaperusteisiin hankkeisiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SRV ylsi ennätykselliseen asuntomyyntiin kesäkuussa”

  1. Alennuksella menee kaupaksi. Otetaan 15 tonnia hinnasta pois , eli rakennusliike maksaa kolmen vuoden vuokrat. Nyt ei paperilla (ennakkoon) kannata ostaa mitään, varsinkaan SRV:: asuntoja

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat