Kokeile kuukausi maksutta

Siemensin Martin à Porta Pöyryn toimitusjohtajaksi

Pöyry Oyj:n hallitus on nimittänyt diplomi-insinööri Martin à Portan, 44, Pöyry Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1.2.2016. Alexis Fries jatkaa toimitusjohtajana kunnes Martin à Porta ottaa tehtävänsä vastaan.

Pöyry Oyj:n hallitus on nimittänyt diplomi-insinööri Martin à Portan, 44, Pöyry Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1.2.2016. Alexis Fries jatkaa toimitusjohtajana kunnes Martin à Porta ottaa tehtävänsä vastaan.

Martin à Porta siirtyy Pöyrylle Siemensiltä, jossa hän toimii tällä hetkellä yhtiön Euroopan Building Technologies -yksikön johtajana. Ennen tätä hän on toiminut useissa johtavissa tehtävissä Siemensillä Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä ja Latinalaisessa Amerikassa. Hän aloitti uransa Electrowatt Engineering yhtiössä, jonka Pöyry osti 1997.

”Martin à Portalla on vahva näyttö asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Hänet valittiin erityisesti hänen energisyytensä ja vahvojen yhteistyötaitojensa perusteella”, sanoo Pöyry Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth.

”On etuoikeus palata Pöyrylle ja pyrin omalta osaltani rakentamaan uutta tulevaisuutta Pöyryn ainutlaatuisen osaamisen ja vahvan yrityskulttuurin pohjalta”, à Porta sanoo.

”Luovan asiantuntijaorganisaation johtaminen on vaativa mutta palkitseva tehtävä. Yhteiskunta, markkinat ja asiakkaamme edellyttävät yhä ympäristöystävällisempiä, energia- ja kustannustehokkaampia tuotteita ja ratkaisuja. Urbaani elinympäristömme on yhä tiiviimpi ja vaatii kiinteän, tehokkaan ja kestävän infrastruktuurin. Tulevaisuuden tuotteiden ja uusien energiantuotannon muotojen kysyntä jatkuu ja useat asiakkaat edellyttävät, että tämä perustuu uusiutuviin raaka-aineisiin ja lähteisiin”, hän jatkaa.

Alexis Fries on ollut Pöyryn hallituksen jäsen vuodesta 2008 lähtien. Hänet nimitettiin yhtiön toimitusjohtajaksi syyskuussa 2012 tehtävänään uudistaa yhtiön rakennetta ja positioida yhtiö uudelleen. Suoritettuaan tämän tehtävän menestyksekkäästi Fries jatkaa hallituksen jäsenenä.

”Haluan kiittää Alexis Friesiä hänen omistautumisestaan ja sitoutumisestaan Pöyryyn viimeisen kolmen vuoden aikana. Hän on tehnyt erinomaisen työn. Samalla kun yhtiö kohtasi monia haasteita vaikeassa liiketoimintaympäristössä, hän on uudelleensuunnannut yhtiön ja luonut vahvan perustan jolta jatkaa.” Ehrnrooth sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Siemensin Martin à Porta Pöyryn toimitusjohtajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat