Kokeile kuukausi maksutta

NCC toteuttaa Mäntsälän koulujen ja päiväkodin elinkaarihankkeen

Mäntsälän kunta on allekirjoittanut NCC Rakennus Oy:n kanssa elinkaarisopimuksen, joka kattaa Riihenmäen koulun ja Hyökännummen koulun ja päiväkodin rakentamisen sekä yllä- ja kunnossapidon 20 vuoden ajan. Sopimuksen arvo on 66 miljoonaa euroa.

Mäntsälän kunta on allekirjoittanut NCC Rakennus Oy:n kanssa elinkaarisopimuksen, joka kattaa Riihenmäen koulun ja Hyökännummen koulun ja päiväkodin rakentamisen sekä yllä- ja kunnossapidon 20 vuoden ajan. Sopimuksen arvo on 66 miljoonaa euroa.

Sopimukseen sisältyy optio 5 vuoden jatkosopimukseen.

”Tämä nyt allekirjoitettu sopimus on luontevaa jatkoa NCC:n Lahden yksikön toteuttamille koulu- ja päiväkotihankkeille Mäntsälässä ja Lahdessa”, aluejohtaja Veijo Hämäläinen NCC Rakennus Oy:stä sanoo.

Rakennustyöt alkavat Riihenmäessä välittömästi ja Hyökännummella 2017 alkuvuodesta. Hanke työllistää keskimäärin 40 henkilöä. Riihenmäen koulun laajennusosa valmistuu toukokuussa 2017 ja Hyökännummen koulu ja päiväkoti kesällä 2018.

Rakennettavien tilojen koko on yhteensä 11 533 neliötä. Hyökännummen koulun ja päiväkodin pinta-ala on 4 735 neliötä ja Riihenmäen koulun laajennusosa on noin 6 798 neliötä. Tilat rakentaa NCC:n Lahden yksikkö ja elinkaarivaiheesta vastaa NCC:n korjaus- ja elinkaaripalvelut -yksikkö.

”Elinkaarimallilla toteutettavat koulut ovat Mäntsälän kunnalle vähäriskinen vaihtoehto. Mallissa palvelun tuottaja eli NCC kantaa vastuun rakennuksen elinkaaren aikaisesta kunnosta. Tämä tarkoittaa, että rakentaja rakentaisi kuin itselleen eli odotettavissa on hyvää jälkeä”, Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo sanoo.

NCC on toteuttanut 9 koulua elinkaarimallilla, 7 Espoossa ja 2 Haukiputaalla.  NCC:n mukaan Tilaajien ja käyttäjien käyttökokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Tiiviin yhteistyön ansiosta tilojen kehittäminen ja muokkaaminen käyttäjien muuttuvien tarpeiden mukaan on sujuvaa ja tehokasta. Elinkaarimalli vapauttaa myös kunnan resursseja muuhun toimintaan ja antaa mahdollisuuden hyödyntää NCC:n kiinteistöosaamista.

WSP mukana hankkeessa

Suunnittelu- ja konsulttiyritys WSP on mukana Mäntsälän kunnan hankkeessa. tekee ensimmäisiä elinkaarimallilla toteutettavia suunnittelu- ja rakennushankkeita Mäntsälän kunnalle. WSP on tarjonnut kunnalle hankintakonsultointia, johon kuuluu taloudellinen, juridinen sekä tekninen konsultaatio.

”Elinkaarimallin tarkoituksena on helpottaa kunnan talouden ennustettavuutta ja toisaalta varmistaa, että kohteiden kunto ja käytettävyys pysyvät vaaditulla tasolla koko niiden elinkaaren. Jos näin ei tapahdu, niin siitä seuraa sanktioita palveluntuottajalle. Kunta saa myös tilat, jossa ei ole sopimuskauden jälkeen korjausvelkaa”, WSP:n johtaja Jari Kaukonen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC toteuttaa Mäntsälän koulujen ja päiväkodin elinkaarihankkeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat