Kokeile kuukausi maksutta

Fazer luottaa arkkitehtuuriin voimaan Vantaalle rakennettavassa vierailukeskuksessa

Fazer on aloittanut uuden vierailukeskuksen rakentamisen tehdasalueelleen Vantaalle. Rakennuksen peruskivi muurattiin tänään. Sen suunnitellaan valmistuvan syksyllä 2016, kun Fazerin perustamisesta tulee kuluneeksi 125 vuotta.

Kampin kappelin suunnittelija K2S on suunnitellut Fazerin uuden vierailukeskuksen

Fazerilla on pitkät perinteet vierailijoiden vastaanottamisessa. Vierailutoiminta aloitettiin jo yli 60 vuotta sitten kun makeistehdas sijaitsi Tehtaankadulla Helsingissä ja sitä jatkettiin kun tehdasalue siirtyi Vantaan Vaaralaan.

Nykyään Fazerila on yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista vierailukohteista: siellä vierailee vuosittain noin 50 000 ihmistä, ja kiinnostuneita olisi enemmänkin. Vierailujen suuren suosion vuoksi Fazer on aloittanut uuden vierailukeskuksen rakentamisen tarjotakseen paremmat puitteet tasaisesti kasvavalle vierailijajoukolle.

Syksyllä 2016 valmistuva keskus tarjoaa vieraille entistä elämyksellisemmän ja kaikille aisteille suunnitellun näyttelykokemuksen. Vierailijat pääsevät tutustumaan siihen, mitä kaikkea yhtiö on: muun muassa sen toimintaan, tuotevalikoimaan, pitkään historiaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin.

Myös hyvinvointi ja terveellisyys ovat keskuksen kantavia teemoja niin keskuksen arkkitehtuurissa, näyttelykokemuksessa kuin keskuksessa järjestettävissä työpajoissa. Erilaisissa työpajoissa pääsee Fazerin ammattilaisten opastuksella tutustumaan esimerkiksi täydellisen leivän leivontaan tai ideoimaan tulevaisuuden kouluruokaa.

”Uusi keskus mahdollistaa entistä laajemman vierailijajoukon vastaanottamisen, sillä tällä hetkellä emme pysty vastaanottamaan kaikkia kiinnostuneita tulijoita. Uudessa rakennuksessa meidän on myös mahdollista luoda entistä elämyksellisempi ja opetuksellisempi brändikokemus. Voimme esimerkiksi havainnollistaa kokonaan uudella tavalla raaka-aineidemme hankintamatkaa ja rakastettuihin brändeihimme liittyviä tarinoita. Haluamme jatkossa palvella myös kasvavassa määrin kansainvälisiä vieraita”, kertoo Fazerin viestintä- ja brändijohtaja Ulrika Romantschuk.

Fazerin uusi vierailukeskus on myös satsaus suomalaiseen designiin ja työhön. Keskuksen on suunnitellut Kampin kappelin suunnitellut arkkitehtitoimisto K2S, ja keskuksen rakentajaksi valittiin suomalainen SRV. Vierailukeskuksen kävijäelämyksen suunnittelijaksi puolestaan valittiin suomalainen Ateljé Sotamaa.

”Arkkitehtien visio ilmentää hyvin brändiämme: siinä yhdistyvät korkea laatu ja asiakaslähtöisyys. Ympäristöä kunnioittava arkkitehtuuri inspiroi nauttimaan, ja keskuksen elämyksellisyys antaa jokaiselle mahdollisuuden muodostaa omanlaisensa vierailukokemuksen. Vierailukeskuksesta tulee Fazerilan tunnus, sillä se on ensimmäinen asia, jonka vierailijat näkevät ja toivottavasti he muistavat kokemuksensa pitkään”, Romantschuk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fazer luottaa arkkitehtuuriin voimaan Vantaalle rakennettavassa vierailukeskuksessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat