Kokeile kuukausi maksutta

Tanskalainen terästukkuri Damstahl tulee Suomen markkinoille – myyntikonttori Hämeenlinnaan

Ruostumattomaan teräkseen erikoistunut jakelija ja tukkukauppa Damstahl Oy on tehnyt sopimuksen sijoittumisesta Hämeenlinnaan. Sen tavoitteena on kasvaa Suomen merkittävimmäksi ruostumattomien terästen tukkuriksi.

Ruostumattomaan teräkseen erikoistunut jakelija ja tukkukauppa Damstahl Oy on tehnyt sopimuksen sijoittumisesta Hämeenlinnaan. Sen tavoitteena on kasvaa Suomen merkittävimmäksi ruostumattomien terästen tukkuriksi.

Maailmanlaajuiseen saksalaiseen Neumo-Ehrenberg Groupiin kuuluva tanskalainen Damstahl perustelee sijoittumistaan Hämeenlinnaan sillä, että Hämeenlinnan sijainti on keskellä suomalaista kevyttä konepajateollisuutta, joka tulee olemaan sen merkittävin asiakaskunta.

”Tavoitteemme on olla Suomen merkittävin ruostumattomien terästen tukkuri viiden vuoden kuluessa”, Damstahlin konsernijohtaja Mikael Sthaalros sanoo.

Hämeenlinnan Moreenista löytyivät tilat, jotka vastaavat sekä käytännössä että visuaalisesti suuren eurooppalaisen yhtiön vaatimuksia. Moreeniin tuloa tukee myös se, että Hämeenlinnasta löytyy teräsalan osaamiskeskittymä ja alan tutkimusta; Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksessa on teräsrakentamisen keskus. Lisäksi kaupungista löytyy muutakin korkeatasoista metalliosaamista.

Teräsjätti Damstahl aloitti toimintansa Hollannin Amsterdamissa vuonna 1960. Sen pääkonttori toimii Tanskan Skanderborgissa, jossa on myös sen päävarasto. Yrityksellä on toimintaa lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Alankomaissa ja Sloveniassa.

Konsernin liikevaihto on 355 miljoonaa euroa ja sen myynti yli 80 000 tonnia ruostumatonta terästä vuodessa. Damstahl Finland Oy välittää ruostumatonta terästä putkina, levyinä ja osina raaka-aineeksi suomalaiselle alihankintaketjulle. Yritys tulee työllistämään seuraavan viiden vuoden aikana 10–15 henkilöä.

Toimitusjohtaja Christer Grankvist on työskennellyt muun muassa Ja-Ron, Finero b.v:n, Outokumpu Oy:n ja Ruukki Stainless Steel & Aluminium Oy:n palveluksessa. Hän on asunut Hämeenlinnassa seitsemän vuotta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tanskalainen terästukkuri Damstahl tulee Suomen markkinoille – myyntikonttori Hämeenlinnaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat