Kokeile kuukausi maksutta

Espoo kaavailee teatterin rakentamista maan alle

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on päättänyt, että kaupunginteatterin tilojen sijoittaminen Kulttuurikeskuksen yhteyteen Tapiolaan selvitetään viipymättä.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on päättänyt, että kaupunginteatterin tilojen sijoittaminen Kulttuurikeskuksen yhteyteen Tapiolaan selvitetään viipymättä.

Alustavan tarkastelun mukaan Espoon kaupunginteatterin suuri sali ja eräät muut tarvittavat tilat toteutettaisiin pääosin maan alle Kulttuuriaukion alapuolelle. Vain kevytrakenteinen ja osin läpikuultava näyttämötorni tulisi aukion keskelle. Louhisali olisi edelleen teatterin käytössä. Teatterin aulatilat ja siihen liittyvät kahvila- ja ravintolatilat kytkettäisiin osaksi Kulttuurikeskuksen nykyisiä aulatiloja. Niin ikään hankkeen yhteydessä voidaan toteuttaa uusia, eri toiminnoille yhteisiä harjoitustiloja. Teatterin toimistotilat sijoitettaisiin esimerkiksi kaupungin omistaman KOy Kulttuuriaukion toiseen kerrokseen. Teatterin huolto järjestettäisiin nykyisestä huoltotilasta, johon johtaa leveä ajoramppi.

Maan alle rakentaminen Kulttuuriaukiolla on geoteknisesti edullista, koska pohjamaa on hiekkaa ja sen alla on kallio.

Espoo oli aiemmin kaavaillut kaupunginteatterin tilojen toteuttamista Vesiputoustalon edustalle Tuultenaltaan paikalle. Kulttuurikeskuksen yhteydessä teatterin rakentamiskustannusten arvioidaan kuitenkin olevan noin 50 prosenttia alhaisemmat kuin Vesiputoustalon edustalla.

Nyt kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto kehottikin selvittämään mahdollisuudet kaavoittaa korkeatasoisia asuntoja ja korkeatasoista julkista kaupunkitilaa Vesiputoustalon edustalle, johon kaupunginteatterin tiloja oli aiemmin kaavailtu. Alustavan arvion mukaan Vesiputoustalon edustalle on mahdollista kaavoittaa noin 15 000–20 000 kerrosneliötä asuntoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo kaavailee teatterin rakentamista maan alle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat