Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki myi vuokra-asuntotontin yli neljällä miljoonalla eurolla Jätkäsaaresta

Helsingin Kiinteistölautakunta päätti kokouksessaan (26.11.2015) myydä Jätkäsaaresta Välimerenkadulta tontin vapaarahoitteiseen vuokra-asuntotuotantoon.

Helsingin Kiinteistölautakunta päätti kokouksessaan (26.11.2015) myydä Jätkäsaaresta Välimerenkadulta tontin vapaarahoitteiseen vuokra-asuntotuotantoon.

Tontti myydään VVO:lle ja SRV:lle.

Tontille rakennetaan 63 sääntelemätöntä vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, jotka on pidettävä vuokra-asuntokäytössä vähintään 10 vuotta. Asuntojen keskipinta-ala on 49,3 huoneistoneliötä.

Vuokra-asuntoja rakennetaan yhteensä 3 691 kerrosneliötä. Liiketiloja tontille rakennetaan 458 kerrosneliötä.

Tontin kauppahinta on reilut 4,2 miljoonaa euroa. Se vastaa asuinrakennusoikeuden osalta yksikköhintaa 1 075 euroa kerrosneliölle ja liiketilojen osalta 535 euroa kerrosneliölle.

Lisäksi ostaja olisi velvollinen suorittamaan 1.1.2015 alkaen kauppahinnalle sen nykyarvon säilyttämiseksi kolmen prosentin vuotuista korkoa kaupan tekemiseen asti.

Tontin rakentamisen on tarkoitus alkaa alkuvuodesta 2016.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Helsinki myi vuokra-asuntotontin yli neljällä miljoonalla eurolla Jätkäsaaresta”

  1. Yli tuhat euroa per asuntoneliö. On siinä taas vuokralaisella makselemista.

  2. Tämän VVO.n vuokrat ovat karanneet käsistä Ahneus on saanut vallan. VVO.n sen täytyisi Valtion Vuokratalot osuuskunta tähän on laitettava ulkopuolinen tutkija l virkamies lautakunta tutkimaan VVO. N Vuokraustoimintaa!!!

    1. Meinaatko että kaupunki myi tontin liian halvalla ja tämä alennus ei näy vuokrissa. Äkkiseltään 1075 euroa tuntuu markkinahinnalta.

  3. Vaikka kaupunki olisi antanut tontin ilmaiseksi, ei vapaaraoitteisessa vuokra- eikä omistusasuntotuotannossa vuokrat tai hinnat olisi yhtään alhaisempia, koska ne määrytyvät markkinoiden mukaan eikä kustannuspohjaisesti. Tontin hinta on kyllä aika kova, ja hyvä niin veronmaksajien omaisuutta ei pidä luovuttaa alihintaan. Parempi tosin olisi vuokrata kuin myydä. Myyminen on kuin pakkasella kusisi housuihin. Lämmittää vain hetke.

  4. Tolla tonttihinnalla asuinneliön hinnaksi tulee sellaiset vajaat 4000€/m2. Eli 50 m2 kämppä maksaisi 200 000€. Pitää aika kova vuokra olla, jotta saavutetaan edes 4 prosentin vuosituotto.

    1. Tuohon hintaan pitäisi lisätä vielä kaavan vaatimat autopaikat, Jätkäsaaressa 500 €/asm2.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat