Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän Puukuokka sai vuoden 2015 Puupalkinnon

Jyväskylän Puukuokka 1 sai vuoden 2015 Puupalkinnon. Palkinto jaettiin torstaina 26. marraskuuta Puupäivillä Helsingissä.

Tuomariston mukaan Puukuokka 1 on arkkitehtuuriltaan, massoittelultaan ja väritykseltään mielenkiintoinen kohde, joka eri puolilta tarkasteltaessa avautuu katsojalle vaihtelevalla ja yllätyksellisellä tavalla. Rakennuksen puun käyttö on selkeää ja luontevan varmaotteista. Julkisivujen kaksijakoinen värimaailma luo kohteelle elämyksellisyyttä.

Puun käyttö näkyvänä materiaalina sisätiloissa ja parvekkeissa on tavoitettu lämminhenkisen onnistuneesti tiukoista palomääräyksistämme huolimatta. Puukuokka on Suomen ensimmäinen 8-kerroksinen puukerrostalo. Puun käytön innovatiivisuutta edustaa pitkälle kehitetty massiivipuulevyihin perustuva tilaelementtitekniikka.

Kohteen arkkitehti ja pääsuunnittelija on Anssi Lassila arkkitehtitoimisto OOPEAA:sta. Projektiarkkitehteina kohteessa oli Juha Pakkala, Iida Hedberg ja Jussi-Pekka Vesala sekä avustava työryhmä. Kohteen tilaaja on Lakea Oy, jossa mukana ovat olleet toimitusjohtaja Timo Mantila ja rakennusvaiheessa Jouni Liimatainen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän Puukuokka sai vuoden 2015 Puupalkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat