Kokeile kuukausi maksutta

Käytetty osakeasunto maksaa 3 490 euroa neliöltä pk-seudulla

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 1,1 prosenttia syyskuusta lokakuuhun.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 1,1 prosenttia syyskuusta lokakuuhun.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,3 prosenttia ja muualla Suomessa hinnat pysyivät ennallaan. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 0,1 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,7 prosenttia edellisvuodesta, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 0,9 prosenttia.

Vuoden 2015 lokakuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 249 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 490 euroa ja muualla Suomessa 1 693 euroa.

Tilastokeskuksen ennakkotietoihin on kuitenkin syytä suhtautua varauksella, sillä osakeasuntojen hintojen kuukausitilastossa on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta vain noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana, ja välillä muutokset ovat isojakin. Edellisen kuukauden osalta hinnat laskivat tarkentuneen tiedon mukaan 0,7 prosenttiyksikköä ennakkotietoa enemmän.

Tilastokeskus julkaisee vuoden lopulliset tiedot seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Käytetty osakeasunto maksaa 3 490 euroa neliöltä pk-seudulla”

  1. Varmasti kannattaa maksaa betonista lähes 4000,- Eur/ m2…kupla senkun paisuu…mutta onneksi tulee vakavaraisia maahanmuuttajia lisää, joilla rahaa ostaa…

  2. Käytetty osakeasunto maksaa 3 490 euroa neliömetriltä pk-seudulla.

    Nyt lienee kirjoitusasu lähellä sitä , mitä toimittelijan osapäiväsijaisen irvikuvan tuuraaja on tarkoittanut?

  3. Asuntohinnassa maksetaan muutakin kuin asuntoa ja rakenteita. Siinä maksetaan sijainnista eli käytännössä siitä, miten helpon tai vaikean elämän haluaa. Varmasti monelle omassa kuplassa elävälle riittää huonompikin sijainti ja 1000€/m2 on ihan passeli hinta siihen. Sillä ei ihan kata rakennuksen arvoa, mutta on varmasti myös korjattavaa. Mikäli täysin kuolleen alueen tunnelmaa arvostaa, saa varmaan vielä halvemmillakin neliöhinnoilla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat