Kokeile kuukausi maksutta

Keski-Pasilan jättihankkeen pysäköintilaitokselle rakennuslupa

Keski-Pasilan suurhankkeen, Triplan, viisi maanalaista kerrosta saivat 24.11.2015 rakennusluvan. Kohdetta rakentaa YIT.

Triplan rakentamista ovat sävyttäneet massiiviset liikennejärjestelyt Pasilan aseman ympäristössä. Nyt alueen liikennettä järjestellään uusiksi esimerkiksi kaksikerroksisen kiertoliittymän avulla. Kuva: YIT

Keski-Pasilan uudistaminen alkaa Tripla-keskuksen rakentamisesta. Myönnetty rakennuslupa käsittää Triplan noin 2 300 autolle tarkoitetun pysäköintilaitoksen sekä jätehuollon ja teknisten tilojen rakentamisen.

Suunnitelmissa on myös varaus metroasemalle.

Pysäköintilaitokseen ei Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston tiedotteen mukaan rakenneta katutasossa näkyviä julkisivuja. Tripla-kortteleiden maanpäällisten kerrosten rakennuslupa haetaan erikseen.

Helsingin rakennuslautakunta myönsi rakennusluvat myös seitsemälle asuinrakennukselle, joihin on suunniteltu yhteensä 267 asuntoa.

Rakennusluvat myönnettiin kahdelle kahdeksankerroksiselle asuinrakennukselle, jotka rakennetaan Jätkäsaareen ja kahdelle viisikerroksiselle asuinrakennukselle Kuninkaantammeen.

Vuosaareen myönnettiin luvat seitsemänkerroksiselle asuintalolle, yhdelle rivitalolle sekä vanhan, pienehkön lämpövoimalarakennuksen muuttamiselle asuinrakennukseksi. Voimalassa on erikoisen näköinen, suppilomainen katto- ja piippukokonaisuus, joka kunnostetaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Keski-Pasilan jättihankkeen pysäköintilaitokselle rakennuslupa”

  1. Vaan mistä tulee rahoitus ? Hanke ei tuottane vuokrakassavirtaa pitkään aikaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat