Kokeile kuukausi maksutta

Rudukselta viisi miljoonaa tonnia betonin ja tiilen kierrätysmursketta

Helsingissä Kehä I:llä Kivikon eritasoliittymän työmaalle toimitetaan 100 000 tonnia Betoroc-mursketta, jonka myötä tätä mursketta on käytetty Suomessa viisi miljoonaa tonnia.

Helsingissä Kehä I:llä Kivikon eritasoliittymän työmaalle toimitetaan 100 000 tonnia Betoroc-mursketta, jonka myötä tätä mursketta on käytetty Suomessa viisi miljoonaa tonnia.

Ruduksen tuotteistama Betoroc-murske on syntynyt betonin ja tiilen kierrätyksen lopputuotteena.

Betorocin käytöstä on jo yli kahdenkymmenen vuoden kokemukset, sillä ensimmäiset rakennuskohteet tehtiin jo 1990-luvulla. Tämän vuoden tuotanto on reilut 400 000 tonnia.

”Käytämme Kivikon projektissa Betoroc-mursketta Kehä I:n, katujen ja kevyen liikenteen väylien jakaviin kerroksiin”, kertoo työnjohtaja Aki Putto Kreate Oy:stä.

Kreate vastaa Kehä I Kivikontien toisen rakennusvaiheen infraurakoinnista.

Putto on hyvin tyytyväinen Betorocin käyttöön.

”Betorocin käyttö vaatii hyväksynnät, mutta totta kai se kannattaa. Betoroc korvaa luonnon kiviaineksia, mutta on tuotteena vähintäänkin vastaava”, Putto sanoo.

”Betoroc-musketta tuodaan työmaallemme Rudus Kierrätyksen Länsisalmen ja Konalan toimipisteestä. Molemmat ovat noin kymmenen kilometrin etäisyydellä. Luonnon kiviaineksia pitäisi kuljettaa Etelä-Suomeen huomattavasti kauempaa”, Putto toteaa.

Kivikontien toisen rakennusvaiheen rakennuttajina toimivat Helsingin kaupungin rakennusvirasto ja Liikennevirasto.

”Betoroc on tuotteena erittäin hyvä, muun muassa sen kantavuus on erinomainen. Betonimurskeen käyttö tulee varmasti lisääntymään, onhan se myös kierrätystuote”,  toteaa projektinjohtaja Juhani Mäkinen HKR:ltä.

”Betoroc on ollut hieman edullisempaa kuin esimerkiksi kalliomurske eli se on näkynyt saamissamme tarjoushinnoissa. Urakoitsija on myös ollut tyytyväinen tuotteen toimitusvarmuuteen ja sen helppoon käsiteltävyyteen”, Mäkinen lisää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rudukselta viisi miljoonaa tonnia betonin ja tiilen kierrätysmursketta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat