Asbestia koskeva lakimuutos uhkaa nostaa remonttien hintoja tuntuvasti

Asbestilaki ja -asetus muuttuivat vuoden alussa.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Rakennuslehti

9 vastausta artikkeliin ”Asbestia koskeva lakimuutos uhkaa nostaa remonttien hintoja tuntuvasti”

 1. Teknisenä isännöitsijänä voin kertoa, että iso osa osakkaiden remonteista remonteistä jää tämän takia toteuttamatta. Puhumattakaan siitä että vesivahinkokorjausten purkutöitä ei voida aloittaa ennen kuin kartoitus on tehty..jänniä aikoja on edessä.

  1. Diplomi-insinöörinä voin kertoa, että vanhoja opiskelija-asuntoloita on korjuutettu aivan villisti mm. lappeen Rannassa. Liian monta ”teknistä isännöitsijää” säästämässä ja leikkimässä nuorison terveyden kustannuksella. Näennäissäästöistä huolimatta vuokrataso on pilvissä.

 2. Aika erikoinen artikkeli. Pitäisikö muka asbesti sitten purkaa perinteisenä purkutyönä ? Yhden näytteen kustannus ei päätä huimaa jos verrataan aiheutettuun vahinkoon. Miksi remontit muka tämän vuoksi viivästyisivät ? Meneehän jo taloyhtiön päätöksenteossakin ja rempan aloitukseen päätöksestä helposti VUOSI ja jopa yli.

  1. Tässä lähinnä tarkoitettaneen pienremontteja. Uusi laki määrää tiivistettynä että ennen vuotta -94 valmistuneissa taloissa on AINA tehtävä asbestikartoitus ennen purkutöiden aloittamista. Ei riitä että purkutyö tehdään asbestityönä. Tämä koskee jokaista huoneistoremonttia, taloyhtiön teettämää remonttia, vesivahinkokorjauksia jne.

   1. ei ihme, että tästä ei ole juurikaan hiiskuttu julkisuudessa. Tästä nousisi älytön älämölö!
    On lobbarit kyllä saaneet todella hyvin asiat hoidettua. Pitäisikö tsekkaa kytkökset?
    Toi on naurettava.

  2. Ei sitä kukaan ole tässä sanonutkaan että että asbestia pitäisi purkaa tavallisena työnä. Kyllä meillä nyttenkin on tiukat määräykset asbestin purkamisesta. Nämä uudet määräykset johtavat siihen että osa vanhoista asbesteista jätetään vaan remontin yhteydessä purkamatta. Toinen asia mihin uusi laki/asetus tulee johtamaan on se että esim. Linjasaneerauksien yhteydessä asunnoissa ei voi enää asua koska kylpyhuoneen eteen pitää rakentaa kolmiosainen suojateltta joka puolestaan estää yleensä asunnon normaalin käytön. Taas on hyvässä tarkoituksessa luotu asetus jonka vaikutuksia käytäntöön ei ole ehkä mietitty loppuun asti.
   ”Road to hell is coverd with good intentions”

 3. Remontit viivästyvät (ehkä), jos ei näytteitä saada tutkittua nopeasti.
  En tiedä, onko tutkijoita/laboratorioita riittävästi.
  Tiedotusta ei ainakaan ole lakipäätöksestä tehty riittävästi.
  Se on jätetty taas kentälle isännöitsijöiden tehtäväksi,….

 4. Taitaa käydä nyt niin, että pienissä vanhoissa taloyhtiöissä, missä on asukasisännöitsijä, jää tämä asia ”huomaamatta”. Lottovoittajia ne taloyhtiöt, missä ei havaita asbestia. Tulee asunnot noissa arvoon arvaamattomaan.