Asukkaiden korjausrahoja siirtyi vain noin 5 miljoonaa VVO:lta Y-Säätiölle

VVO:n ja Y-Säätiön omistaman Kiinteistö Oy Y-Asuntojen välinen 8 631 asuntoa käsittävä kiinteistökauppa toteutui 12.1.2015.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Mikko Kortelainen

3 vastausta artikkeliin ”Asukkaiden korjausrahoja siirtyi vain noin 5 miljoonaa VVO:lta Y-Säätiölle”

 1. Eli alkuperäisessä artikkelissa puhuttiin yli 100m€:n asukkaiden ennakkoon maksamista korjausvaroista. Tästä siis siirtyi 5m€ kaupan yhteydessä ja vajaa 100m€ jäi ammattiyhdistysliikkeiden omistamalle VVO:lle, mikä selittänee naurettavan pienen 8700€/asunto kauppahinnan.

  Tuliko röyhkeyden huippu vuodelle 2016 jo tammikuun alussa? Näin sitä ollaan köyhien asialla. Olisi hienoa jos vaikka HS kirjoittaisi tästä jutun, niin nähtäisiin tämän taustat tarkemmin.

 2. Ara teke nopeita päätöksiä lähipiirinsä hyväksi, Turhaa olisi ollut ennakkoon sovittuja päätöksiä vitkutella.
  Vain Rakennuslehti on kirjoittanut yleishyödyllisten yhteisöjen lakienvastaisista järjestelyistä.
  (Avara konsernin lakienvastaiset kaupat asumisoikeusyhtiön osakkeilla jotka myöhemmin selvitysmies Riitta Rainio katsoi läpi sormiensa ja hyväksyi ne selvityksessään.
  Helsingin Sanomat totesi myös yleishyödyllisillä yhteisöillä olevan ”Lex- Liukku” eli omat lait ja niiden tulkinnat.)

  Korjausvarojen jättäminen VVO:lle antaa nyt myös yksityisille yhteisöille mallin siirtää asumisoikeusasukkailta keräämiään korjausvarauksia yksityisille omistajille.
  Kaikki tämä on ollut virkamiesten, lehdistön ja asumisoikeusasioita / yleishyödyllisiä yhteisöijä seuranneiden tiedossa jo vuodesta 2009.
  Ongelmia ovat nimenomaan salanneet ARA, ympäristöministeriö, osittain media ja poliitikot jotka ovat suojelleet lähipiiriään.

 3. Alhainen kauppahinta perustuu lakiin: myyjä saa vain asuntoihin sijoittamansa varat eli noudatetaan omakustannusperiaatetta. Se etteivät asukkailta korjauksia varten perityt rahat siirry, on skandaalimasta (jos siis lehdessä kerrotut luvut ja tiedot pitävät paikkana). Vaikka varat olisi kerätty VVO:n kassaan, koska talot eivät ole itsenäisiä kiinteistöyhtiöitä, vaan VVO:n suorassa omistuksessa, ei VVO niitä voi kohtuuden ja oikeudenmukaisuuden mukaan pitää. Oikeastaan kyseessä on moraalisest ryöstö tai kavallus. Terveusiä vaan ennen niin asialliselta ja moraaliselta vaikuttaneelle yhtiölle.