Asuntojen hinnat laskivat – paitsi pääkaupunkiseudulla

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat koko maassa viime vuoden loka-joulukuussa verrattuna edelliseen vuosineljännekseen. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen osakeasuntojen hintatilastosta.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Rakennuslehti

3 vastausta artikkeliin ”Asuntojen hinnat laskivat – paitsi pääkaupunkiseudulla”

 1. Pääkaupunkiseudulle rakennetaan vuosisadan suurinta hintakuplaa, kärsijöinä pankin lähiölainaorjat. Varakkaammat kaikonneet ulkomaille tai maaseutuasuntohinsa.Globaali ilmiö, kuten esim Leijonan luola miljonäärit (Can, Uk) asuvat kaikki maaseudulla, kaupunkeihin jää pankin lainaorjat tylsistymään lähiöihin, kun rahat eivät riitä muuttamaan muualle, näin saadaan pankeille lisää ”ruokaa” eli lainoja, pakkolähiöittämällä.

  Onhan pääkaupunkiseudulla runsaasti alipalkattuja palvelusektorin työpaikkoja, ja valtion työpaikkoja, muuta sinne ei sitten jääkään, tuottavat työpaikat lähtevät muualle.

 2. Ohhohhoijaa, taas näitä sokeita uutisia. Välittäjänä kasvukeskuksesta kertoisin, että Tampereen ympäristökunnissa on vallinnut samat hinnat vuodesta 2013. Ei nousua, ei laskua. Ei uusia ennätyksiä, ei romahdusta. Perusasuntoja saa 700-1000 €/neliö ja vuokratuotto on yli 8%. Ei taida olla kuplaakaan täällä meillä. Tämä toteutumien puolelta. Edelleen välitysalalla jostain syystä riittää tulokkaita, joilla voi olla hintapyynnössä omakotitaloilla helposti satojen tuhansien ylipyytämistä. Huonointa palvelu on isoilla ketjuilla ja toimistoilla joiden osoite ei ole samassa kunnassa kohteen kanssa.

  Tätä ainaista. Välittäjillä pitäisi olla enemmän selkärankaa sanoa myyjille ei.

 3. Kokoomuksen, Rkp:n, Vihreiden sekä vasemmiston siltarumpupolitiikkaa, maaahanmuuttajillako meinaa Helsinki kasvaa ja nostaa asuntojen hintoja? Se tarkoittaa silloin veronmaksajille isoa laskua.

  Pääkaupunkiseudun asuntohintakupla tulee vielä velalla ostaneiden tuulettimeen.

  Pakkolähiöittäminen oli myös Neuvostoliitossa aluepolitiikan tarkoitus, lisättiin vielä tarkastuspisteet kaupunkien väliin, niin kukaan ei päässyt ulos…Tulevat moottoritie maksujen kontrollipisteet ajavat saman asian Suomessa. Uraa!